صدای نهاوند:
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به اجرای بیش از هفت هزار هکتار آبیاری تحت فشار در سطح شهرستان گفت: تا کنون ۳۷ درصد از اراضی کشاورزی نهاوند به آبیاری بارانی و قطرهای مجهز شده است.
احمد باقری در گفتگو با صدای نهاوند اظهار داشت:
در شهرستان نهاوند ۱۹ هزار هکتار اراضی مستعد برای آبیاری تحت فشار و قطرهای داریم که از این میزان، هفت هزار هکتار آن به سیستمهای آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی افزود: در حال حاضر نیز برای هزار و ۵۰۰ هکتار پرونده متقاضی داریم که به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شود و به محض اینکه اعتبارات دولتی تخصیص داده شود این کار را آغاز میکنیم.
باقری با اشار به اینکه ۸۰ درصد اعتبارات را دولت پرداخت میکند، تصریح کرد: به علت کمبود اعتبارات امور مربوط به توسعه روشهای آبیاری تحت فشار کُند پیش رفته است اما درصدد این هستیم به محض دریافت اعتبارات دولتی با پیگیری امور را سرعت بخشیده و تمام اراضی شهرستان را به آبیاری تحت فشار مجهز کنیم.
باقری با اشاره به مزایای آبیاری تحت فشار گفت: اجرای این نوع سیستم آبیاری علاوه بر افزایش راندمان آبیاری، موجب کاهش فرسایش، بهبود کیفیت و کمیت محصول، کاهش رویش علفهای هرز، امکان توزیع یکنواخت کود و سم، کاهش نیروی کارگری، کاهش مصرف آب، جلوگیری از شستوشوی خاک و کاهش در هزینهها میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به نقش پررنگ کشاورزان در توسعه روشهای نوین آبیاری بهویژه روشهای آبیاری تحت فشار گفت: در روستاهایی که کشاورزان پیشقدم میشوند توسعه آبیاری بارانی با سرعت زیادی پیش میرود.
وی عنوان کرد: با توجه به افت آبهای زیرزمینی و کاهش بارندگیهای چند ساله گذشته و پیگیریهای به عمل آمده، درصدد آن هستیم الگوی کشت را در منطقه تغییر دهیم و محصولات کمآببر همچون کلزا، گشنیز، کشتهای گلخانهای و … را جایگزین محصولات پرآببر نظیر چغندرقند، سیبزمینی و سیفیجات کنیم.
بدون نظر