صدای نهاوند:
كارشناس ارشد عمران اعتقاد دارد دخالت مردم در اداره شهر ارتقای معنوی و مادی جامعه را به همراه دارد.
به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، مهدی حمیدوند دیدگاه خود در مورد مدیریت شهری را با طرح یک سوال مطرح می کند.آیا مدیریت شهری امری صرفاتخصصی ومرتبط باشکل ونمای ظاهری هرشهراست؟چنین تعریفی شایدمنطبق باروندمدیریتی شهرها درکشورهای توسعه نیافته باشدچراکه دراین کشورهامدیریت شهری صرفادرساخت بزرگراه،جاده و…درشهرخلاصه می شودواستاندارد بودن آن معیارمدیریت پویامحسوب می شود.امااگرتاملی درنحوه اداره شهرها درکشورهای توسعه یافته داشته باشیم مدیریت شهری بامقیاس کارکرد اجتماعی ارزیابی می شود نه صرفا معیارظاهری.
البته مراد از معیارظاهری صرف پرداختن به ظاهرشهرها و رفع ترافیک و…نمی تواندمنبع خوبی برای مطلوبیت مدیریت شهری باشد.هرچه مدیریت شهری از نظراجتماعی بتواندتوده های مردم رادر مدیریت شهرپویاترکندازنظرکارآمدی می تواند مورد تایید قرارگیرد.حال مدیریتی که بتواندتاحدامکان ازافکارعمومی و توان مردم برای اداره شهربهره جوید تابواسطه این ارتقای معنوی که همان دخیل بودن مردم دراداره شهراست بالطبع باعث ارتقای مادی نیزمی شود.
وجه موثری از ارتقای معنوی شهرحسن توجه به محیط زیست است این توجه و تعلق باعث می شودشهروند در نگهداری شهرخود کوشاترظاهرشودوبایدگفت عمده ترین دلیلی که شهرهای توسعه یافته زیبا به نظرمی آینددر همین امرنهفته است وشهروندمی کوشددرتوسعه محیط زیست خودفعال وکوشا ظاهرشود.مطابق بااصل۱۰۰ قانون اساسی برای پیشبردسریع برنامه های اجتماعی،اقتصادی،عمرانی،بهداشتی،فرهنگی،آموزشی وسایراموررفاهی ازطریق همکاری مردم شورای شهرتشکیل شده است که در این راستاکمیسیونهای در همین موارد در شورا وجود دارد که افراد با تخصص های مختلف می توانند در آن فعالیت نمایند.
امااین سئوال پیش می آید که آیا به مضامینی که دراصل ۱۰۰ قانون اساسی وجود داردتوجهی شایسته صورت می گیرد یاخیر؟ ودر واقع درصورت اینکه در جامعه تعلیم اجتماعی وفرهنگی شهروندان انجام شودپیشرفت عمرانی شهرناقص و زودگذر نخواهد بود. خلاصه کلام این که درعرصه مدیریت شهری لزوم هم اندیشی جمعی میان شهروندان و دخالت آنان در فرآیندمدیریتی شهری و همچنین آموزش اجتماعی وفرهنگی شهروندان برای حفظ و نگهداری محیط زیست آنان است.
مهندس مهدی حمیدوند کارشناس ارشد عمران
بدون نظر