• کد خبر : ۷۸۳۱

صدای نهاوند:
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان از تصویب تخصیص آب شرب برای سد گرین نهاوند خبر داد و گفت: سد گرین نهاوند مجدد طراحی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، مرتضی عزالدین درباره اعتبارات این شرکت در سال ۹۵ اظهار داشت: از محل اعتبارات ملی تنها یک پروژه آبرسانی از سد تالوار به استان همدان وجود دارد که امسال برای آن ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تفاهم‌نامه آن در دست مبادله است.

وی درباره اعتبارات ملی استانی شده نیز گفت: ۶۷ میلیارد تومان اعتبارات ملی استانی شده برای پروژه‌های آبرسانی از سد کلان به ملایر، آبرسانی از سد سرابی به تویسرکان، سدهای شنجور، سرابی و کلان و طرح تعادل‌بخشی در نظر گرفته شده است.

عزالدین با بیان اینکه دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی به شرکت آب منطقه‌ای همدان ابلاغ شده است عنوان کرد: تاکنون تخصیص اعتبار استانی نداشتیم و فقط ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار تنخواه به شرکت تخصیص یافته است.

وی با اعلام اینکه سه میلیارد تومان دیگر به میزان اعتبارات استانی شرکت آب منطقه‌ای همدان افزوده می‌شود عنوان کرد: ۴۵ میلیارد تومان از محل اوراق مشارکت و اسناد خزانه برای همدان ابلاغ شده که امیدواریم این میزان تا پایان سال به ۷۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی درباره اعتبارات سد گرین همدان نیز گفت: سد گرین نهاوند با مشکلات تخصیص آب شرب مواجه بود که خوشبختانه با پیگیری انجام شده تخصیص آب شرب آن به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب ابلاغ شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان اظهار داشت: قرار شد فصل تابستان آب‌های جاری توسط کشاورزان استفاده شده و شرکت آب منطقه‌ای نیز در مرحله طراحی مجدد سد گرین قرار دارد.

وی با اعلام اینکه مخزن سد گرین نهاوند براساس تخصیص آب شرب طراحی شده و قرار است براساس فاینانس داخلی اجرایی شود عنوان کرد: تغییر طراحی در حد احجام خاک بوده و بدنه سد و تونل انحرافی همچون گذشته خواهد بود.

عزالدین با بیان اینکه اجرای پروژه سد گرین نهاوند نزدیک به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، عنوان کرد: احداث این سد مشکلات بسیاری در زمینه تامین آب شرب جنوب استان را برطرف خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان درباره برخی مباحث مطرح شده در زمینه انتقال آب از نهاوند به همدان نیز گفت: انتقال آب از نهاوند به همدان در اولویت و برنامه نیست و مطالعه‌ای نیز در این زمینه انجام نشده است بلکه گزینه‌های دیگری از جمله سد تالوار برای تامین آب همدان در نظر گرفته شده است.

به گزارش تسنیم سد گرین نهاوند در آستانه ۵ سالگی است ولی پس از گذشت این مدت تنها بین ۸ تا ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که مردم منطقه از اجرای این پروژه دلسرد شده‌اند.

عملیات اجرایی سد گرین نهاوند سال ۹۰ با حضور معاون اول رئیس جمهور وقت و سنایی نماینده سابق مردم نهاوند به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های استان همدان آغاز شد. سد گرین براساس زمان‌بندی مشخص شده باید در مدت ۶ سال اجرایی می‎شد که معاون اول رئیس جمهور وقت در آیین کلنگ‌زنی این پروژه گفت: اگر پیمانکار متعهد شود که سه ساله این پروژه را اجرایی می‎کند اعتبارات کل پروژه را در این مدت تخصیص می‎دهیم.

سال ۹۱ پروژه سد گرین به عنوان یکی از پروژه‌های مهرماندگار استان همدان مطرح شد تا بتوان با تخصیص سریع اعتبار این پروژه بزرگ در پایان دولت وقت به بهره‎برداری رسیده و سند آن نیز به نام این دولت ثبت شود.

اما نه تنها اعتبارات این پروژه افزایش نداشت بلکه اعتبارات مصوب سالانه پروژه نیز تخصیص پیدا نکرد و سبب شده تا امروز پروژه سد مخزنی سد گرین با ظرفیت ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب پس از گذشت ۴ سال تنها ۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پروژه‌های عمرانی کشور اولویت‌بندی شده و بخش اعظمی از اعتبارات عمرانی دولت به سمت پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد روانه شد و همین امر سبب شد تا سد گرین به علت پیشرفت فیزیکی پایین از اعتبارات دولتی بی‎نصیب بماند.

در سال ۹۳ اعتبار این پروژه به یک میلیارد تومان نیز نرسیده و برای سال ۹۴ نیز تنها یک میلیارد تومان برای پروژه در نظر گرفته شده که این مسئله نشان می‌دهد افتتاح پروژه سد گرین قابلیت تبدیل شدن به آرزوی بزرگ مردم نهاوند را دارد.

دولت در اواخر سال گذشته در مصوبه‌ای اعلام کرد که دستگاه‌ها می‎توانند پروژه‌های با پیشرفت کمتر از ۵۰ درصد را برای اجرا با روش‌های مالی استاندارد و مورد قبول دولت به بخش خصوصی واگذار کند.

پس از ابلاغ این مصوبه و برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در همدان یکی از فعالان بخش خصوصی برای اجرای این پروژه علاقه نشان داده و پیگیری‌های لازم را داشته است ولی برخی مسائل از جمله تایید نشدن اهلیت سرمایه‌گذار مانع واگذاری به بخش خصوصی شد اما گویا سال ۹۵ گره موجود در این پروژه باز شده و شاهد از سرگیری عملیات اجرایی سد خواهیم بود.

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  1. بحیرایی گفت:

    سلام ، اگه آب سد گرین رو انتقال ندن شهرهای اطراف یا همدان / بسیار عالیه / اما در مصاحبه عنوان شده سد گرین بخشی از آب شرب جنوب استان رو تامین میکند ، این یعنی چی؟ اگه میخوان مسئولین همدان آب نهاوند رو هم صاحب بشن (مثل بودجه نهاوند) ، نهاوند کلا نابود میشه ، مسئولین نهاوند آگاه باشید.

  2. ابولولو گفت:

    ۱لطفا آب نهاوند رو از نهاوند خارج نکنید چون مردم نهاوند و کشاورزان به شدت به آب گرین نیاز دارند.۲ چرا پیمانکاران و دولت اینقدر در ساخت و ایجاد یک سد مخزنی کند و ضعیف عمل می کند./نهاوندمرکز ایالت غرب کشورو شهر اولین ها

  3. شهرنشین گفت:

    تا الان چی طراحی کرده بودن؟

  4. ابراهیم گفت:

    باسلام نهاوند مشکل آب ندارد بلکه مشکل مدیریت آب دارد چه دربخش شرب وچه دربخش کشاورزی .مسئولین به فکر مدیریت آب باشند!

  5. ر.سلگي گفت:

    حداقل سه دلیل پروه سد به ضرر نهاوند خواهد بود:
    ۱- احتمال برگشت آب به دامنه جنوبی گرو .
    ۲- فشار و تحریک گسل گارون و گسل های کوچک آن .
    ۳-و از همه بدتر و دست به نقدتر اینکه پروژه سد یک ظلم بزرگ در حق مردم و کشاورزی ( تنها منبع اقتصادی ) نهاوند خواهد بود چرا که این سد منبع آب شرب ، کشاورزی و صنعت ملایر و همدان و شاید بروجرد خواهد شد و بهتر است بجای آن پروژه هزینه بر و تهدید کننده ، با ایجاد آبگیرهای کوچک در مناطق مختلف و بالادستی شهرستان و حوزه آبریز ، آب رودخانه گاماسیاب را در ماه های سرد سال به سفرهای زیرزمینی تزریق نمایند و ……

    • ایمان گفت:

      باسلام
      اگر شما از زمین شناسی ومسائل آب سر درمی آورید باید مستند وبا ادله علمی صحبت کنید .درغیر اینصورت حرفهای عامیانه وبدون اطلاعات را مطرح و دسته بندی نکنیداون آب پشت سد در ابتدا به مصرف کشاورزی وصنعت وشرب نهاوند میرسه وبعد اگر تفاهمی باشه برای مکانهای دیگر.

      • ر.سلگي گفت:

        دوست عزیز اگز دو بند ۱و ۲ بقول شما نیاز به اسناد و مدارک علمی است باید بدانیم که این موضوعات و مباحث همواره توسط برخی صاحبنظران امر تایید و همزمان توسط برخی دیگر آنان رد می شود . بماند که دو موضوع گفته شده قابلیت تحقیق را داشته و دارد و ……
        اما بعد
        انتقال و بردن ( بخوانید : غارت ) منابع آب را که خود آقایان در روز روشن و علنی اعلام کردند و اصلا هدف اول و آخر احداث سد تامین آب مصرفی ، صنعتی و کشاورزی ملایر و همدان است و بس . و اگر حق اب اضافه باشد به بروجرد می رسد و اگر عنایت بفرمایند تماشایی اب پشت سد و نقاشی بر روی دیواره سد و برداشت شن و ماسه بستر رودخانه سابق گاماسیاب نیز نصیب نهاوند می شود و مردم نهاوند نیز در ادامه روند حداقل چهل سال اخیر مسیر مهاجرت به خارج از شهرستان را ادامه داده که البته این بار با شدت بیشتری دنبال خواهد شد.
        ضمنا از آنجاییکه خیر و شر دنیا با هم آمیخته است :
        خبر خوشی که می توان در کنار تمام این مصیبتها پیش بینی کرد اینست که با اوصاف جدید مهاجرینی که همواره چشم طمع به خاک پاک نهاوند داشته اند و در حال حاضر تهدید اجتماعی و فرهنگی ناشی از حضور آنها معضل شماره یک نهاوند و نهاوندیهاست دیگر تمایلی به حمله و هجوم به نهاوند نخواهند داشت و سر خر مهاجرت خویش را به امید خدا به سمت ملایر و همدان و …. کج خواهند نمود و معدود باقی مانده مردم در نهاوند ( به جبر یا اختیار ) و همچنین اموات مقیم در گورستانهای نهاوند( شهرها و روستاها ) از همنشینی و عذاب حضور در کنار این مهاجرین مشکل ساز در امان خواهند بود.

        آقای صادقی عزیز لطفا سانسور نکنید .

  6. نهاوندی گفت:

    سلام این هشدار رو من به عنوان یک نهاوندی میدم اگر سدی ساخته بشود و آب آن توسط شهر های همجوار غارت شود / شخصا نصبت به انفجار خط لوله انتقال آب اقدام میکنم / اینو به گوش شخص استاندار هم برسونید.از ماست که بر ماست.

  7. را. سلگی گفت:

    آقا صادقی سلام
    امروز جمعه ۲۶/۹/۹۵ از محوطه سراب گاماسیاب با خانواده دیدن کردم اما بعد

    ۶ و ۷ دستگاه تریلی پلاک همدان با یک دستگاه جرثقیل در حال جابجایی لوله های آب تخصیصی سد بودند و یکی از راننده ها که اهل همدان بودند ،گفت داریم آنها را به سد اکباتان همدان منتقل می کنیم و …..
    حالا معنی باز طراحی سد گرین را فهمیدیم

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش
فید آر اس اس
شبکه تلگرام صدای نهاوند
چاپ این خبر
افزایش سایز متن
کاهش سایز متن