وزارت نفت نسبت به انجام تعهدات گذشته و فعلی در شهر نهاوند اقدام کند

دستگیری سارق و مالخر و کشف۱۲ فقره سرقت کابل برق درنهاوند

انجام عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند عروق کاروتید در بیمارستان آیت ا..‌. علیمرادیان نهاوند

ضریب نفوذ گاز رسانی در نهاوند صددرصد است/۷۰ هزار ۷۰۰ مشترک گاز خانگی، صنعتی و تجاری در نهاوند وجود دارد

اقامتگاه پزشکان بیمارستان شهید آیت الله قدوسی نهاوند بزودی به بهره برداری می رسد

طرح ویژه تشدید برخورد با موتور سواران متخلف وخودروهای فاقدپلاک در نهاونداجرا می شود

مسئولان در بین مردم و در میدان عمل باشند/ در اتاق نشستن و نامه‌نگاری مشکل مردم را حل نمی‌کند

مدیرانی که نمی توانند کار کنند، استعفا بدهند/وضعیت پروژه ها در نهاوند مناسب نیست

۲۵درصد ماهی قزل کشور را نهاوند تولید می شود

کشف ۵ فقره سرقت در نهاوند

  • کد خبر : 7002

صدای نهاوند:
روستای تاریکدره از توابع بخش خزل نهاوند با قدمتی بیش از 1000سال، همچنان بافت سنگی تاریخی خود را حفظ کرده است می تواند به عنوان نگین روستاهای استان همدان و حتی غرب کشور بعنوان یکی از هدف ها و جاذبه های گردشگری نهاوند معرفی شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند، وقتی در کوچه‌های سنگی و قدیمی و کم عرض  روستا قدم می‌زنی در زیبایی روستا محو می‌شوی، کوچه‌های سنگ‌فرش شده و خانه‌های سنگی که در کنار هم زیبایی خاصی را به روستا بخشیده است، باغ‌های گردو و  درختان سر به فلک کشیده روستا در میان دو دره  ابهت آن را دوچندان کرده است.به‌طوری‌که کمتر کسی می تواند پا به این روستا بگذارد و به‌راحتی از آن دل بکند.

روستای سنگی تاریکدره در آخرین نقطه جنوب غربی شهر نهاوند و در وسط دو دره قرار گرفته است و فاصله آن با شهر فیروزان مرکز بخش خزل ۲۷ کیلومتر و با شهر نهاوند ۶۰ کیلومتر است.

img_7453

روستای «تاریکدره» با ۱۱۰ خانوار و جمعیتی بیش از ۴۵۰ نفر که شغل اصلی مردم آن دامداری و کشاورزی است، می تواند یکی از زیباترین روستاهای هدف گردشگری استان همدان باشد تا بافت سنگی این روستا چشم هر گردشگری را به خود خیره سازد، و همچنین این ظرفیت را دارد تا نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و به‌عنوان منطقه ویژه گردشگری کشور مطرح‌ شود.

در روستای «تاریکدره» باغ‌های سرسبز، اراضی و فضاهای سبز، همراه با دامداری  در میان دو دره زیبا به همراه کوچه های و معابر و خانه های با قدمتی بیش از ۷۰۰ سال نقطه مثبت و پتانسیل فعال به منظور برنامه‌ریزی جهت جذب گردشگر محسوب می‌شود.

گذشته از این، محور ارتباط اصلی روستا از شهر نهاوند و شهر فیروزان نیز دارای مناظر و چشم‌اندازهای زیبایی است که می‌تواند به‌عنوان محوری توریستی مطرح شود زیرا وجود چشم‌اندازهای زیبا و مناظر بدیع این محور را به یکی از پتانسیل‌های بالفعل شهرستان نهاوند تبدیل کرده است.

img_7460

اما آنچه روستای «تاریکدره» را در بین روستاهای استان همدان و شهرستان نهاوند متمایز می‌کند بافت سنگی و تاریخی روستا است که در کشور بی‌نظیر است.کاربرد سنگ نه‌تنها در پی، بلکه در قسمت اعظم بناها، ساخت دیوارهای باربر و دیوارهای محوطه و حیاط‌ها مورداستفاده قرارگرفته به‌طوری‌که اکثر سنگ‌های مورداستفاده سنگ لاشه است که توسط ملاط گل‌کار شده؛ پهنای این دیوارهای سنگی در طبقه همکف به یک متر هم می‌رسد و تنها عامل اتصال در دیوارهای سنگی نیز استفاده از تیرهای چوبی است.

سنگ، سنگ لاشه، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختمانی در ابنیه روستای «تاریکدره» است و عنصر سنگ به‌عنوان اصلی‌ترین مصالح در ابنیه روستای «تاریکدره» بیش از هر چیز در بازدید از روستا به چشم می‌خورد و به نظر می‌رسد کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه بوده است.

پیشینه روستای «تاریکدره» به بیش از ۱۰۰۰ سال می‌رسد و به گفته اهالی این روستا هنوز خانه های سنگی با قدمت ۹۰۰ سال در این روستا دلربایی می کنند.

img_7452

نقطه جالب و مورد توجه این روستای بکر و دیدنی این است که بافت سنتی روستای تاریکدره کاملا حفظ شده است و چرا تا کنون این روستا مورد توجه سازمان میراث فرهنگی قرار نگرفته است برای ما هم جای سوال دارد.

فرماندار شهرستان نهاوند در گفتگو با صدای نهاوند گفت: تاریکدره تاریخ، طبیعت و زیبایی را در خود جای داده است و این روستا در صورت ساماندهی و معرفی می تواند خیل عظیم گردشگران و توریست های خارجی و داخلی را به سوی خود روانه کند.

کریم حمیدوند با بیان اینکه در سالهای گذشته به این روستای تاریخی با بنای سنگی منحصر به فرد هیچ توجهی نشده است گفت: در حال حاضر اجرای کانال سنگی این روستا به منظور هدایت آب های سطحی و فاضلاب با اعتبار ۸۰ میلیون تومان در حال اجرا است.و عملیات اجرای فاز اول طرح هادی این روستا هم در دستور کار قرار دارد.

حمیدوند اظهار داشت: ساماندهی فضای روستایی ازجمله برنامه‌های بخشداری و بنیاد مسکن است و برای احیا و معرفی این روستای قدیمی و دلنواز باید اداره میراث فرهنگی شهرستان ورود پیدا کند.

img_7447

بخشدار بخش خزل نیز در بازدید از روستای تاریکدره به خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند گفت: این روستا بافت تاریخی خود را حفظ کرده است و  بهتر است اجازه ساخت‌وساز غیرمجاز در این روستا بدون رعایت بافت تاریخی داده نشود.

فرهاد جهانیان با بیان اینکه وضعیت مالی و زندگی مردم روستای تاریخی و زیبای تاریکدره به واسطه کشاورزی، باغداری و دامداری خوب است و در این مورد مشکلی وجود ندارد گفت: نهاوند و روستاهای گردشگری آن با ظرفیت‌های بسیار و قدمتی همپای تاریخ، می‌تواند سهم به سزایی در توسعه گردشگری استان داشته باشد.

جهانیان گفت: متاسفانه هنوز خیلی از مردم شهرستان نهاوند نیز نمی دانند روستای تاریکدره در کجای نهاوند قرار دارد و خداوند چقدر زیبایی و شگفتی در این منطقه خلق کرده است که امیدواریم با ورود رسانه ها و اداره میراث فرهنگی به بحث معرفی و احیا این روستا شاهد ورود گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه باشیم.

دهیار روستای تاریکدره نیز در گفتگو با صدای نهاوند گفت: معماری ساده و تلفیق شده با طبیعت تاریکدره به همراه طبیعت دلربا و هوای دلپذیر سردسیری آن؛ این منطقه را به مکان مستعد برای جذب گردشگر تبدیل کرده است که می تواند مأمنی برای طبیعت‌دوستان و علاقمندان به زندگی ساده روستایی باشد.

img_7454

نورعلی خزایی بیان داشت: این روستا در دامنه کوه و در وسط دو دره قرار گرفته و خانه‌های آن با سنگ و خشت ساخته شده است و پشت‌بام منزل پایین حیاط منزل بالا محسوب می‌شود. خانه‌های اینجا به‌طور کلی با مصالح بومی به‌ویژه سنگ بنا نهاده شده است.رسمی است که از کهن تا به امروز نسل در نسل دانش آن منتقل شده است و اکثرخانه‌های این روستا به طریق سنگ‌چین ساخته شده‌اند.

خزایی در مورد وجه تسمیه نام این روستا گفت: قدیمی ها گفته اند چون این روستا در وسط دو دره واقع شده است و در هنگام غروب آفتاب زودتر تاریک می شود نام آنرا تاریکدره گذاشته اند.

مردمان روستای تاریکدره که از نعمت برق و آب بهره مند هستند و عملیات گاز رسانی به این روستا نبز در حال انجام است، بسیار مهمان نواز و مهربان هستند و به لهجه لکی صحبت می‌کنند. با اینکه تاریکدره در یک منطقه کوهستانی و در آخرین نقطه جنوب غربی نهاوند قرار دارد، اما به دلیل آسفالت بودن مسیر، در تمام طول سال امکان بازدید از این روستا وجود دارد.

با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه روستای تاریکدره نهاوند که یکی از زیباترین روستای کشور و استان همدان با اندکی توجه و همت مسئولان می تواند پذیرای شمار زیادی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی  باشد که فضای سبز و بانشاط آن همراه با بناهای سنگی روزهایی به‌یادماندنی را برای میهمانان رقم بزند.

img_7457

قدمت و طبیعت و زیبایی به همراه نورهای درخشنده کوچه‌ها پس از غروب آفتاب، در صورت معرفی و توجه می تواند تاریکدره را به یکی از زیباترین و پرطرفدارترین روستاها در بین مردم همدان تبدیل کند.

امیدواریم مردم و مسئولان شهرستان نهاوند بیشتر روستای تاریکدره را مورد حمایت قرار دهند بافت قدیمی‌ روستای تاریکدره که یکی از زیباترین و منحصر به فردترین روستاهای تاریخی کشور و تنها روستای زنده سنگی نهاوند محسوب می‌شود، می تواند بار دیگر نهاوند را مورد توجه گردشگران و مسافران داخلی و خارجی قرار دهد.

دیدن روستای تاریکدره را حتی برای یکبار هم که شده از دست ندهید.

گزارش و تصویر/حسین صادقی

 

 

 

 

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  1. میثم دکامی گفت:

    خدایا شکرت بخاطر داشتن چنین فرد دلسوزی که خودشو وفق نهاوند و نهاوندی کرده،ممنون جناب آقایه صادقی ممنون خدا خیرت دهد..

    کاش و ای کاش مسئولین ما نیز انقدر اهتمام بخرج می دادند برای آبادانی نهاوند..

    حق نگهدارت

  2. محمدصادق گفت:

    لطفا در ایام نوروز و اسفند ماه به بعد نیز این مطلب را باز نشر دهید تا علاقه مندان بتوانند با برنامه ریزی در بهار ، از زیبایی های بهار تاریک دره باخبر شوند.

  3. بهروزکاظمی . عضوانجمن میراث فرهنگی گفت:

    با سلام وادب . ازجناب آقای صادقی فعال خبری تشکر می شود. اصلا باورم نمی شود نهاوند دارای اینگونه روستاهای باشد.معرفی جاذبه های این منطقه می تواند به جذب گردشگران کمک کند. ای کاش مردم محترم روستای زیبا کمی همت به خرج بدهندوظاهر روستا را آراسته نمایند. بعنوان یک پیشنهاد هرچند وقت یک روستا را معرفی کنین

  4. فريدون دليلي گفت:

    سلام ضمن تشکر ازمسولین رسانه به جهت معرفی این روستای زیبا وتاریخی.لازم به ذکراست این روستای زیبا طی سالهای نه چندان دور اسیر بلایای طبیعی شده ،به طوری که سیلی ویرانگر به روایت شاهدان (که هوز برخی درقید حیات هستند) رخ داده که اطلاعاتی دراین مورد دردسترس نمی باشد .درصورت امکان توضیهات وتحقیقی انجام دهید که چگونه بافت سنگی این روستا مقاوت کرده وهنوز خودنمای میکند باتشکر فریدون دلیلی از تهران

    • علی خزائی گفت:

      سلام دوستان خدمت شما عرض کنم که من خودم اصالتا اهل تاریکدره هستم و اتفاق سیل و را از پدر و مادرم شنیدم و بارها صحبت شده در مورد سیل و آسیب هایی که زده. متاسفانه زمان وقوع سیل مردم روستا اصلا فکر نمیکردن که بارندگی که به صورت نم نم اما طی چند روز متوالی که باریده بود منجر به سیل بشه. با بارندگی چندین روزه و با شدت کم زمین به اصتلاح سیر آب میشه و بعد سیل میاد. حتی منزل یکی از اهل روستا توسط سیل کلا از جا ریشه کن میشه که اهل خانواده هم متاسفانه در همون زمان داخل منزل بودن. و این نکته قابل عرض هستش که سیل مسیر رودخانه رو پیش رفته و حاشیه رودخانه آسیب جدی می‌بینند و کلی دام از بین میره اما ساختمان یا منازل روستایی که مسیر رودخانه نبودن آسیب جدی نمیبینن. اما شدت سیل بسیار بالا بوده طوری که لاشه حیوانات تلف شده چندین روستا پایین دست تر پیدا میشن

  5. فريدون دليلي گفت:

    ضمن عرض سلام وخسته نباشید،خواستم اطلاعاتی در مورد سیل ویرانگری که حدود۴۰سال پیش دراین روستا اتفاق افتاده اطلاعاتی منتشر کنید که اهمیت این بنا ها باوجود بلایای طبیعی هنوز زنده وپویا باقی مانده واین به اهمیت معماری این روستا افزوده است باتشکر فریدون دلیلی از تهران

  6. شهروندنهاوند گفت:

    زنده باد ایالت نهاوند/مانند روستای ابیانه اصفهان و ورکانه همدان این روستا را هم با طرح هادی گردشگری کنید.زنده باد روستای تاریکدره نهاوند.

  7. الف نهاوندی گفت:

    باعرض سلام وخسته نباشید.نهاونددارای روستاهای خیلی بهترازتاریکدره هم هست سیاه دره که قبل ازتاریک دره است اون هم روستایی است باهمین قدمت،تاریک دره درسال ۱۳۵۳بعلت سیل خسارات زیادی وتلفات جانی زیادی داداون موقع برق نداشت برای این روستابعدازسیل برق کشیدند،وچون میان دوکوه قرارداردوزودتاریک میشودبه تاریک دره مشهوراست،معلمی که سال ۵۳درآنجاخدمت میکردبعلت صعب العبوربودن جاده مجبوربود نه ماه تمام ازسال رادرآنجابماند،وما برای خدمات بهداشتی فقط چهارماه ازسال میتونستیم به اون روستابرویم،مردمانی خونگرم ومهماندوست دارند هروقت میرفتیم خونه کدخدامیرفتیم وخدمات بهداشتی رابرای این روستای دورافتاده انجام میدادیم واونقدرروستای جالبی بود که دوست نداشتیم بیایم به شهر،حالاکه شماهم رفتین واین روستا راازنزدیک دیدین خیلی جالب ودیدنی است،چون دکلهای برق روی کوهها خیلی جالب است خوش به حالتون مابردید به دوران چهل وچهارسال گذشته وخوشبختانه معلم اون موقع هم زنده استامیدوارم به این روستای خوب توجه بیشتری شودسپاسگزارم

  8. mehrdad گفت:

    با سلام به همگی
    روز چهارم تیرماه ۱۴۰۰ من و یکی از دوستان از همدان رفتیم اونجا
    تمام مسیر آسفالته ولی از هر طرف شما برید تابلویی برای فیروزان نمیبینید! مخصوصا از طرف کنگاور. از شهر فیروزان خیلی راحت میشه اونجا رو پیدا کرد. مسیر خیلی قشنگ و زیبایی داره
    اما بعد از رسیدن به اونجا اصلا چیز جالب توجهی پیدا نکردیم! درسته که یه سری از دیوارها سنگچین هستن، ولی بینش و یا روش سیمان مالیدن. خونه ها به ندرت بافت قدیمی دارن که اونا هم در و پنچره های آهنین و یا دیوارهای سیمانی دارن! در کل فقط از این که یه نصفه روز رو توی مسیری با طبیعتی زیبا بودیم خوش گذشت. و گرنه اونجا حتی یه سوژه خوب برای عکاسی ندیدیم، چه برسه به فیلم! عکسهایی هم که شما اینجا توی سایت میبینید با همان توصیفی هست که من عرض کردم.
    مردم مهربان و خوبی داره و اگر فصل میوه برید هلو و شلیل هم میگفتن هست
    متاسفانه چیزی که خیلی به چشم میخوره زباله های رها شده در مسیر کوچه ها و رودها و جوی های داخل روستاست. چیزی که در اکثر روستاها و بعضی شهرهای ایران دیده میشه
    در هر صورت این تجربه ی ما بود. امیدوارم شما که تشریف میبرید حس بهتری به شما بده

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش