انجام عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند عروق کاروتید در بیمارستان آیت ا..‌. علیمرادیان نهاوند

ضریب نفوذ گاز رسانی در نهاوند صددرصد است/۷۰ هزار ۷۰۰ مشترک گاز خانگی، صنعتی و تجاری در نهاوند وجود دارد

اقامتگاه پزشکان بیمارستان شهید آیت الله قدوسی نهاوند بزودی به بهره برداری می رسد

طرح ویژه تشدید برخورد با موتور سواران متخلف وخودروهای فاقدپلاک در نهاونداجرا می شود

مسئولان در بین مردم و در میدان عمل باشند/ در اتاق نشستن و نامه‌نگاری مشکل مردم را حل نمی‌کند

مدیرانی که نمی توانند کار کنند، استعفا بدهند/وضعیت پروژه ها در نهاوند مناسب نیست

۲۵درصد ماهی قزل کشور را نهاوند تولید می شود

کشف ۵ فقره سرقت در نهاوند

جشنواره شیلات نهاوند قطب آبزی پروری غیر ساحلی کشور برگزار می شود

نهاوند از نظر بهره‌مندی از تجهیزات پزشکی در جایگاه هفتم استان همدان قرار دارد

  • کد خبر : 5292

صدای نهاوند:
۷۰۰ هکتار از مزارع شهرستان نهاوند زیر کشت محصول پر آب‌بر خیار رفته است و مازاد برداشت بازار بهره‌برداران را کساد کرده است و تولید محصول خیار سبب هد رفت حجم بالایی از منابع آبی این شهرستان شده است.

به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، امسال ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهاوند زیر کشت خیار رفت و باتوجه به اینکه مازاد برداشت خیار در شهرستان نهاوند وجود دارد و بازار صادرات این محصول به عراق در حال حاضر ممنوع است، متأسفانه بازار خیارکاران در نهاوند بی‌رونق مانده است.

با وجود تأکیدات بسیاری که در زمینه کاهش سطح زیر کشت خیار به دلیل پر آب‌بر بودن این محصول شده است اما خیارکاران توجهی به این موضوع نداشته و همین امر سبب اشباع بازار از خیار شده است.

بسیاری از خیارکاران شهرستان نهاوند اعلام می‌کنند که ضرر کرده‌اند و اما مسئله قابل تأمل این است که خیار از جمله محصولات پر آب‌بری است که به گفته کارشناسان کشاورزی در ازای هر هکتار خیار ۲۰ هزار مترمکعب آب مصرف می‌شود که با این حساب برای تولید خیار در ۷۰۰ هکتار ۱۴ میلیون مترمکعب آب هدر می‌رود.

در شرایطی که با بحران کم آبی مواجه هستیم تولید این محصول نه تنها هیچگونه توجیه اقتصادی برای شهرستان ندارد، بلکه سبب هدر رفتن و از بین رفتن مقادیر زیادی از منابع آبی شهرستان نهاوند می‌شود که برای حل این معضل مسئولان امر و به ویژه جهاد کشاورزی باید چاره‌ای بیاندیشند.

پیش‌بینی برداشت ۴۹ هزار تن خیار از مزارع نهاوند

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند در این رابطه اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود امسال صیفی‌‎کاران شهرستان نهاوند ۴۹ هزار تن خیار از مزارع شهرستان نهاوند برداشت کنند.

احمد باقری افزود: با توجه به مرغوب بودن خاک نهاوند به طور میانگین از هر هکتار زمین ۷۰ تن خیار برداشت می‌شود که امسال در مجموع ۴۹ هزار تن تولید خیار داریم.

وی تصریح کرد: امسال ۷۰۰ هکتار از مزارع شهرستان نهاوند زیر کشت این محصول رفت که با توجه به پر آب بر بودن کشت خیار سعی شد با توجیه بهره‌برداران سطح زیر کشت را کاهش دهیم و با اقداماتی که در این زمینه انجام شد سطح زیر کشت این محصول با ۲۰ درصد کاهش به ۷۰۰ هکتار رسید که بیشترین سطح زیر کشت این محصول در زرین‌دشت و بخش خزل است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با بیان اینکه امسال مازاد برداشت خیار در شهرستان داریم و با توجه به اینکه روزانه نیاز شهرستان نهاوند حداکثر یک تن است مقادیر زیادی از این محصول مازاد محسوب می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه صادرات این محصول به عراق نیز در حال حاضر ممنوع شده است، متأسفانه بازار خیارکاران بی‌رونق مانده است.

باقری عنوان کرد: متأسفانه با وجود تأکیدات بسیاری که در زمینه کاهش سطح زیر کشت خیار به دلیل پر آب بودن این محصول شده است از طرف خیارکاران توجهی نشد و در حال حاضر بازار از خیار اشباع شده است و خیار روی دست صیفی‌کاران مانده است.

وی تأکید کرد: برای هر هکتار خیار ۲۰ هزار مترمکعب آب مصرف می‌شود و از طرفی کشت این محصول، خاک را نامرغوب می‌کند، از این رو کشت خیار در این حجم وسیع به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: اگر قرار است کشاورزان سال آینده نیز با چنین مشکلی مواجه شوند باید سطح زیر کشت این محصول کاهش یابد و در مقابل کشت‌های گلخانه‌ای را افزایش دهند.
 

۱۳۹۳۰۳۲۴۱۰۱۵۵۸۹۱۶۲۹۹۳۱۴۴

نصب کنتور هوشمند بر روی چاه کشت‌های پر آب‌بر

رئیس امور آب شهرستان نهاوند اظهار داشت: بهترین راهکار برای جلوگیری از کشت‌های پر آب‌بر نصب کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های آب است.

آرش کولیوند افزود: با نصب کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های آب بهره‌برداران مجبور می‌شوند بر اساس سهمیه‌ای که برای آنها در نظر گرفته شده است برنامه کشت را مدیریت کنند و این برنامه بهترین روش برای کنترل مصرف آب است.

وی تصریح کرد: اداره امور آب شهرستان نهاوند بهره‌بردارانی را که اقدام به کشت اراضی خارج از پوشش چاه‌ها می‌کنند با اخطار آنها را مجبور به نصب کنتور هوشمند می‌کند و در صورتی که آنها اقدام به نصب کنتور هوشمند نکنند چاه آب آنها پلمپ می‌شود.

رئیس امور آب شهرستان نهاوند افزود: در حال حاضر در شهرستان نهاوند یک‌هزار و ۱۰۰ حلقه چاه آب مجاز وجود دارد که تاکنون برای نصب کنتور هوشمند بر روی ۲۲۰ حلقه چاه عقد قرارداد شده است و همچنین بر روی ۱۸۰ حلقه چاه نیز کنتور هوشمند نصب شده است.

وی تأکید کرد: برای نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب شهرستان پر مصرف‌ها و بهره‌برداران متخلفی که اراضی خارج از پوشش دارند و اضافه برداشت داشته‌اند را در اولویت قرار داده‌ایم و برای چاه‌هایی که تاکنون اقدام به نصب کنتور کرده‌اند جزء بهره‌برداران متخلف و پر مصرف هستند.

کولیوند عنوان کرد: بهره‌بردارانی که سهمیه آب خودشان را مصرف می‌کنند و اضافه برداشت ندارند برای نصب کنتور هوشمند در اولویت‌های بعدی قرار دارند و بهره‌برداران چاه‌های آب شهرستان تا هنگامی که اقدام به نصب کنتور هوشمند نکنند امور آب شهرستان هیچگونه خدماتی به آنها ارائه نمی‌دهد و پروانه چاه آب آنها تمدید نمی‌شود.

وی گفت: برای کنترل مصرف آب چاه‌ها در شهرستان نهاوند دیر اقدام شده است ولی در نظر داریم بر روی همه چاه‌های آب شهرستان کنتور هوشمند نصب کنیم.

رئیس امور آب شهرستان نهاوند بیان کرد: با توجه به وضعیت آب شهرستان نهاوند ما به هیچ وجه با کشت محصولات پر آب‌بر مخصوصا خیار موافق نیستیم و اما برای جلوگیری از کشت محصولات پر آب‌بر توسط بهره برداران هیچ ماده قانونی نداریم.

وی افزود: برای جلوگیری از کشت محصولات پر آب‎بر براساس قانون اداره امور آب می‌توانیم چاه‌هایی را که اضافه برداشت دارند را پلمپ و چاه‌هایی که غیر مجاز هستند را مسدود کنیم.

کولیوند اظهار داشت: امور آب شهرستان نهاوند با همکاری جهاد کشاورزی به منظور فرهنگ‌سازی برای جلوگیری از کشت محصولات پر آب‌بر اقداماتی از جمله برگزاری همایش‌ها، توزیع پوستر و بروشورها، دادن اخطاریه و اطلاعیه انجام داده است.

وی وظیفه امور آب را مدیریت و حفاظت از منابع آب دانست و گفت: ارائه الگوی کشت به بهره‌بردارن بر عهده جهاد کشاورزی است و اداره امور آب شهرستان نیز در این زمینه با جهاد کشاورزی همکاری می‌کند و سایر نهادها نیز باید در این زمینه با جهاد کشاورزی همکاری داشته تا فرهنگ‌سازی لازم انجام بگیرد.
 

۱۳۹۳۰۳۱۹۰۸۵۶۵۰۴۷۴۲۹۵۱۱۵۴

بهره‌وری آب در کشت خیار بسیار پایین است

رئیس امور آب شهرستان نهاوند در ادامه به میزان آب مورد نیاز برای کشت خیار اشاره کرد و افزود: برای کشت هر هکتار خیار ۲۴ هزار مترمکعب آب مصرف می‌شود که امسال با توجه به اینکه ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهاوند زیر کشت این محصول رفته است برای کشت ۷۰۰ هکتار خیار به طور تقریبی ۱۴ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌شود.

وی ارزش تقربی آب مصرفی برای تولید و کشت هر هکتار خیار را ۱۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: بر این اساس کشت این محصول به هیچ وجه توجیه اقتصادی و ارزش افزوده برای شهرستان ندارد و با کشت این محصول مقادیر زیادی از منابع آب شهرستان را هدر می‌دهیم که باید برای کاهش سطح زیر کشت این محصول چاره‌ای بیاندیشیم.

کولیوند عنوان کرد: بهره‌وری آب در کشت خیار بسیار پایین است در صورتی که اگر آبی را که برای کشت خیار استفاده می‌کنیم را مدیریت کنیم و با ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان آب را به صورت آب معدنی صادر کنیم قطعا ارزش افزوده فراوانی را برای شهرستان به همراه دارد.

 برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی آب شهرستان نهاوند را با بحران کم‌آبی مواجه کرده است بر این اساس ترویج کشت محصولات کم‌ آب‌بر و دارای توجیه اقتصادی باید در اولویت برنامه‌ها قرار بگیرد.

گزارش/فاطمه ظفری

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش