مدیر عامل آبفای روستایی استان همدان:
مجتمع های آبرسانی تنها راه حل مشکل آب روستایی است
صدای نهاوند:
مدیر عامل آبفای روستایی استان همدان گفت: مجتمع های آبرسانی در سطح روستاها یک بحث ملی و زیر بنایی است که بستر سرمایه گذاری و زیر ساختی برای آینده است لذا تنها راه حل مشکل آب بخش روستایی توسعه این مجتمع ها می باشد.
به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، مصطفی هاشمی روز شنبه در نشست بررسی مشکلات آب آشامیدنی روستایی نهاوند حضور نماینده و فرماندار این شهرستان افزود: امروز باید برای رفع مشکلات آب آشامیدنی روستایی به سمت ایجاد مجتمع هایی آبرسانی برویم زیرا این کار در راستای توسعه پایدار روستایی و همچنین عامل کاهش هزینه ها می باشد.
وی ایجاد مجتمع های آبرسانی را دغدغه اصلی آبفای روستایی خواند و افزود: به منظور گسترش این مجتمع ها ما آمادگی داریم که هم زمین محل مجتمع و هم حریم آنرا مطابق با قیمتهای کارشناسی تملک نمائیم و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی یکی از مشکلات کنونی آب آشامیدنی روستایی را هدر رفتن آب عنوان کرد و افزود: در این زمینه لازم است فرهنگ سازی برای مصرف درست آب و صرفه جویی در آن توسط رسانه ها و شوراهای روستایی به عمل آید تا بتوان خدمات بیشتری به روستاها ارائه داد.
مهندس هاشمی افزود: نگهداری از آب روستایی یکی از نکات مهمی است که متاسفانه مغفول مانده است و لازم است که با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۹۶ برای این مساله ردیف خاص ایجاد شود.
وی به مشکلات آب روستایی در نهاوند اشاره کرد و افزود: در نهاوند انشعاب آب روستایی زیادی وجود دارد و با توجه به اینکه ما در سطح استان ظرفیتهای جدید آب نداریم لذا باید از وضعیت موجود برای رفع مشکلات استفاده کنیم .
وی وجود انشعاب غیر مجاز را از عوامل مهم هدر رفت آب و کمبود آن عنوان کرد و گفت: چندین عامل در هدر رفت آب موثر می باشند که از جمله آنها وجود انشعاب غیر مجاز ، خراب بودن کنتور و سر ریز آب از مخازن است که ما در این زمینه از دستگاههای مجهز و فناوریهای نوین استفاده نموده و توانسته ایم تا حدود زیادی جلو آنرا بگیریم .
وی افزود: البته بخشی از هدر رفت آب در خود شبکه توزیع است که علت آن هم بالا بودن عمر شبکه ها و غیر استاندارد بودن آنهاست.
مدیر امور آبفای روستایی استان در ادامه به یکی از مشکلات عمده بخش آب روستایی شهرستان اشاره کرد و گفت: ما در شهرستان نهاوند مشکلات اجتماعی زیادی داریم به گونه ای که در سطح استان این مساله برجسته شده و حتی پیمانکاران نیز رغبت به انجام کار در این مناطق ندارند.
وی به نقش شوراهای اسلامی روستایی در این زمینه اشاره نمود و افزود: شوراها باید نقش واسط بین مردم و دولت داشته باشند، بدین معنی که سیاستهای دولت را برای مردم تبیین نموده و همچنین حرف مردم را به گوش دولت برسانند.
وی افزود: در این زمینه گاهی اوقات مسائل شخصی ورود پیدا می کند و مانع ایجاد می نماید در حالی که نباید مصلحت مردم فدای مصلحت فرد و یا گروه شود .
وی افزود: در عین حال شهرستان نهاوند یکی از شهرهای خوب استان به لحاظ وصول در آمد است که نشان دهنده مقید بودن آنها به مسائل قانونی و شرعی است .
بدون نظر