صدای نهاوند:
باستان شناس و کاوشگر معبد لائودیسه نهاوند با بیان اینکه تخصیص اعتبار برای کشف معبد لائودیسه ، نهاوند را جهانی می سازد افزود: اعتبار اولیه مورد نیاز برای کشف معبد لائودیسه نهاوند چهار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند، مهدی رهبر در حاشیه بازدید از منطقه دوخوهران نهاوند گفت: از سال ۸۴ تا کنون سه فصل کاوش در شهر نهاوند و منطقه دوخواهران صورت گرفته است و با توجه به کشف کتیبه، سرستون و پایه ستون و اشیا دیگر در این منطقه ،تقریبا ۹۰درصد یقین داریم که بنای معبد لائودیسه در داخل امامزاده ویا مسجد دو خواهران، قراردارد.
رهبر افزود: برای قطعی شدن نتایج حاصله از این کاوش و کشفیات به اعتبارات ویژه ای جهت خرید منازل این منطقه به منظور کاوش های بیشتر و اعلام نظر قطعی مسئولین نهاوند و استان همدان باید اعتبار ویژه در نظر بگیرند.
وی با اعلام اینکه با تخصیص اعتبار برای کشف معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران، شهر نهاوند متحول شده و این شهرستان در سطح ملی و جهانی مطرح میشود افزود: هیچ گونه ساخت و سازی درمنطقه دوخواهران نباید صورت بگیرد و اهالی این منطقه نیز باید با گروه کاوش همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
سرپرست سه فصل کاوش باستان شناسی معبد لاودئیسه نهاوند اظهار داشت: ما از مسوولان انتظار داریم که با توجه به اهمیت کشف این معبد که می تواند شهرستان نهاوند را صاحب یک برند کشوری و جهانی نموده و تحول بزرگی در گردشگری آن ایجاد نماید ، اعتبار لازم را برای ادامه کاوش به این شهرستان اختصاص دهند.
مهدی رهبردر باره روند کشف معبد لائودیسه گفت: در سال ۱۳۲۲ یکی از شهروندان نهاوندی در جریان خراب کردن یک بنا سنگی را مشاهده می کند که بر روی آن نوشته حک شده است و احساس می کند که می تواند شی مهمی باشد به همین دلیل این کشف خود را به اطلاع مسوولان اداره فرهنگ آن زمان می رساند.
این باستان شناس افزود: پس از این اتفاق محققان اروپایی بر روی این کتیبه تحقیقاتی به عمل می آورند و در می یابند که این کتیبه به دوران آنتیو خوس سوم باز می گردد و لائودیسه همسر او است و نام شهر نهاوند هم به نام همین بانو بوده است.
بدون نظر