صدای نهاوند:
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان نهاوند گفت: تپه باستانی گیان در سال ۱۳۱۰ شمسی به شماره ۳۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
به گزارش صدای نهاوند، محسن جانجان عنوان کرد: تپه باستانی گیان در۲۳ کیلومتری جنوب غربی نهاوند در شهر گیان و در نزدیکی سرابی به همین نام قرار گرفته و به عنوان یکی از قدیمیترین آثار تاریخی قابل بازدید و تحقیق است.
وی خاطرنشان کرد: براساس کاوشها و پژوهشهای باستانشناسی در تپه گیان که برای نخستینبار و به صورت علمی توسط پروفسور رومن گریشمن وژرژ کنتنو از سوی موزه لوور پاریس در سال ۱۳۱۷ شمسی صورت گرفت، قدمت تمدن در این منطقه را با توجه به اسناد، مدارک و اشیای مکشوفه تا ۷ هزار سال قبل یعنی مقارن با دوره کالکولتیک یا عصر مس تا عصر آهن مشخص کردند.
وی تصریح کرد: بسیاری از آثار بهدست آمده از حفاریهای این تپه هماکنون در موزه ملی ایران و موزههای متعددی از جهان نگهداری و به نمایش درآمده است که از آن جمله میتوان به جام زرین و ظروف سفالی منقوش اشاره کرد.
جانجان اظهار کرد: شهرستان نهاوند در جنوب غربی استان همدان و در دامنههای شمالی کوهستان گرو(گرین) قرار گرفته به طوریکه از شمال به شهرستان تویسرکان، از جنوب به شهرهای الشتر و نورآباد، از شرق به شهرستانهای ملایر و بروجرد و از غرب به کنگاور محدود است.
وی افزود: نهاوند با ترکیبی از میراث طبیعی بکر و با طراوت و میراث فرهنگی کهن و ارزشمند، همواره همه ساله پذیرای دوستداران تاریخ و طبیعت بوده و هست، آب و هوای معتدل و کوهستانی این شهرستان به گونهای است که در بین شهرستانهای استان همدان کوتاهترین دوره یخبندان در این منطقه رخ میدهد.
جانجان تصریح کرد: نهاوند دارای منابعی سرشار از آبهای زیرزمینی است که سبب رونق کشاورزی در این منطقه شده و اقتصاد این منطقه عمدتا بر پایه کشاورزی استوار است.
به گفته جانجان، شهرستان نهاوند در دوره ساسانی یکی از مراکز ایالات اسپهبد نشین هفتگانه این دوره بوده و دژ مستحکمی در آن قرار داشته به گونهای که اعراب در یورش به ایران فتح نهاوند را «فتحالفتوح » نامیدهاند.
بدون نظر