شوراها و دهیاران می‌توانند با فرهنگ‌سازی در تبیین برنامه‌های دولت نقش محوری داشته باشند

حرکت کارخانه سیمان نهاوند در جهت کسب موفقیت و افتخار است

برنامه فعالیت پزشکان متخصص در کلینیک تخصصی امام خمینی (ره) نهاوند اعلام شد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه

ورود به منطقه حفاظت شده ملوسان نهاوند تا پایان خرداد ماه ممنوع است

شأن نماز جمعه مطالبه‌گری و بیان مطالبات مردم است

دو کشته و ۲ زخمی در تصادف ساعاتی قبل جاده نهاوند_ فیروزان

سال گذشته بیش از ۳۸ هزارتن آسفالت در سطح خیابان ها و معابر شهری نهاوند اجرا شد

جلسه واگذاری ۱۰۴ قطعه زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن نهاوند برگزار شد

مردم نان تیره و سبوسدار مصرف کنند

  • کد خبر : 2277

صدای نهاوند:

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: در آبان ماه امسال بیش از ۱۵ کیلوگرم زعفران مرغوب از ۵ هکتار مزارع نهاوند برداشت شد.

به گزارش صدای نهاوند احمد باقری اظهار داشت: در سال‌های اخیر توسعه کشت گیاهانی  مانند زعفران و صدها گونه گیاه دارویی با ارزش غذایی، به دلیل مصرف کم آب، سود سرشار و آفت‌ کم برای کشاورزان در اولویت‌ کار کشاورزان شهرستان نهاوند قرار گرفت.

وی گفت: میزان تولید زعفران در هر هکتار بین ۲ تا ۳ کیلوگرم است که بیشترین برداشت این محصول از سال سوم تا سال هفتم صرفه اقتصادی بیشتری دارد و برای کاشت یک هکتار زعفران حدود ۶/۱ تن پیاز زعفران لازم است.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: زعفران گیاهی دارویی و صنعتی است که به گل زعفران و بخش کلاله و یا قرمزی آن سر ریشه می‌گویند که در ابتدای برداشت به رنگ قرمز روشن است ولی به‌مرور به رنگ قرمز تیره‌رنگ تبدیل می‌شود تازه آن از عطر خوش‌طعمی برخوردار است و به غذا‌ها طعم و لذت خاصی می‌دهد.

وی بیان کرد: کشت پیازچه زعفران در فصل تابستان انجام می‌شود و برداشت این محصول از آبان ماه شروع و تا پایان آذرماه ادامه می‌یابد به‌طوری‌که هرچه دمای هوا روبه خنکی و سردی برود زعفران گل و پرچم مرغوبتری می‌دهد.

باقری افزود: در حال حاضر مزارع کاشت زعفران در منطقه خزل و روستای فارسبان نهاوند واقع است و زعفران کشت‌شده تا هفت سال در زمین قابل‌برداشت است و می‌تواند به‌صورت تلفیقی در کنار باغات و دیگر محصولات کشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: پیاز زعفران برای کاشت به انواع پنج پیاز، سه پیاز و تک پیاز صورت می‌گیرد که فاصله بوته‌ها نسبت به هم باید ۱۵ سانتی‌متر با عمق کاشت ۱۰ سانتی‌متر و فاصله ردیف ۳۰ سانتی‌متر باشد و در سال اول به کود حیوانی پوسیده نیاز مبرم دارد.

وی بیان کرد: در زمینهٔ کاشت و برداشت زعفران در شهرستان نهاوند بیش از ۱۵ نفر مشغول فعالیت هستند و این تعداد در روزهای برداشت به ۴۰ نفر هم افزایش می‌یابد زیرا سودآوری خوب و کم آب‌بر بودن آن موجب شده تا این محصول جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی نهاوند باشد.

وی افزود: در سال‌های اخیر نزدیک به ۵۰ هکتار از مزارع نهاوند زیر کشت زعفران و انواع گیاهان دارویی ازجمله کنگر فرنگی، آرتی شو، گل همیشه‌بهار، گل محمدی، سیر، زعفران، گل‌گاوزبان و کاسنی رفت که کشاورزان از سود بالا و ارزآوری آن بسیار راضی هستند.

باقری بیان کرد: امسال ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهاوند زیر کشت گیاه خوراکی و دارویی گشنیز رفت که از آن بیش از ۱۱ هزار تن دانه گشنیز تولید و برداشت شد.

کانال صدای نهاوند

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

*

code

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش