انجام عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند عروق کاروتید در بیمارستان آیت ا..‌. علیمرادیان نهاوند

ضریب نفوذ گاز رسانی در نهاوند صددرصد است/۷۰ هزار ۷۰۰ مشترک گاز خانگی، صنعتی و تجاری در نهاوند وجود دارد

اقامتگاه پزشکان بیمارستان شهید آیت الله قدوسی نهاوند بزودی به بهره برداری می رسد

طرح ویژه تشدید برخورد با موتور سواران متخلف وخودروهای فاقدپلاک در نهاونداجرا می شود

مسئولان در بین مردم و در میدان عمل باشند/ در اتاق نشستن و نامه‌نگاری مشکل مردم را حل نمی‌کند

مدیرانی که نمی توانند کار کنند، استعفا بدهند/وضعیت پروژه ها در نهاوند مناسب نیست

۲۵درصد ماهی قزل کشور را نهاوند تولید می شود

کشف ۵ فقره سرقت در نهاوند

جشنواره شیلات نهاوند قطب آبزی پروری غیر ساحلی کشور برگزار می شود

نهاوند از نظر بهره‌مندی از تجهیزات پزشکی در جایگاه هفتم استان همدان قرار دارد

  • کد خبر : 1859

صدای نهاوند:

با گذشت دو هفته از ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان، امروز آزمون اجتهاد آنان با حضور ۴۰۰ نفر از دعوت شدگان برگزار شد.

آزمون اجتهاد از داوطلبان کاندیداتوری در مجلس خبرگان رهبری، که قرار بود صبح امروز و رأس ساعت ۸:۰۰ در محل ساختمان ۷طبقه دبیرخانه خبرگان رهبری در شهر قم برگزار شود، با کمی تأخیر در ساعت ۸:۳۰ برگزار شد.

از یک ساعت به شروع آزمون تا لحظه برگزاری آن، داوطلبان دعوت شده به آزمون اجتهاد که اکثرا با یک شماره موبایل ۰۹۱۲ به محل آزمون دعوت شده بودند، یکی پس از دیگری، خود را به میدان رسالت و ابتدای بلوار بسیج شهر قم رساندند تا با گرفتن کارت ورود به جلسه امتحان، وارد ساختمان دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری شوند. داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان که از استان های مختلف کشور به شهر قم آمده بودند، در طبقات اول، دوم و سوم ساختمان دبیرخانه خبرگان، آزمون اجتهاد دادند.

از حدود ۸۰۰ نفری که به عنوان داوطلب کاندیداتوری در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده بودند، جمعا ۵۳۱ نفر به این آزمون دعوت شدند ولی فقط حدود ۴۰۰ نفر در محل آزمون حاضر و آزمون اجتهاد دادند.

ممانعت از ورود خبرنگاران به محل آزمون

از همان ابتدای صبح امروز، نیروهای امدادی از جمله اورژانس و آتش نشانی قم اطراف محل دبیرخانه خبرگان رهبری حضور پیدا کردند. همچنین نیروهای امنیتی از جمله تیم حفاظت از شخصیت ها که زیر مجموعه سپاه قم است، در محل برگزاری آزمون حاضر شدند.

از ورود خبرنگاران و عکاسان خبری به محل آزمون اجتهاد ممانعت شد و آن ها فقط ناظر درب ورود و خروج ساختمان دبیرخانه خبرگان رهبری بودند؛ به همین جهت اطلاعات جلسه آزمون توسط خود داوطلبان به خبرنگاران داده می شد؛ البته مصاحبه خبرنگاران با اولین داوطلبانی که از جلسه آزمون خارج می شدند، با محدودیت هایی روبرو می شداما رفته رفته همکاری بیشتری با خبرنگاران صورت گرفت. تنها دوربین صدا و سیما لحظاتی به داخل جلسه راه داده شد تا تصاویری از این آزمون را ثبت کند.

آیت الله مؤمن: به دنبال مچ گیری نیستیم

آیت الله محمد مؤمن قبل از برگزاری آزمون، برای داوطلبان کاندیداتوری در مجلس خبرگان سخنرانی کرد که به گفته یکی از طلبه های جوانی که در آزمون حضور داشت، لحن صحبت های این عضو فقهای شورای نگهبان قانون اساسی، دوستانه بود.

آیت الله محمد مؤمن ضمن تشریح چگونگی ورود خود به شورای نگهبان در سال ۶۲ به داوطلبان حاضر در آزمون اجتهاد اطمینان داد، ما نمی خواهیم از شما مچ  گیری کنیم، بلکه می خواهیم صلاحیت علمی شما را بسنجیم.

این عضو فقهای شورای نگهبان همچنین گفت که نتایج آزمون اجتهاد خبرگان، کاملا محرمانه بوده و افراد پذیرفته شده برای مصاحبه شفاهی دعوت خواهند شد و در آخر نتیجه قطعی تأیید صلاحیت فرد اعلام می شود.

حضور فقهای شورای نگهبان در محل آزمون اجتهاد

همچنین آیت الله محمدمهدی شب زنده دار جهرمی دیگر عضو فقهای شورای نگهبان نیز در همان ساعت اولیه آزمون همراه با آیت الله مؤمن از نحوه برگزاری آزمون بازدید کردند. 

همچنین آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی در حدود ساعت ۱۰:۴۵ پیش از ظهر، از محل آزمون بازدید کرد و در جریان امور قرار گرفت، اما پس از بیرون آمدن از ساختمان دبیرخانه مجلس خبرگان، از گفت وگو با خبرنگاران امتناع کرد.

حضور اعضای حزب اعتماد ملی و جبهه پایداری در آزمون

در میان حدود ۴۰۰ نفری که برای آزمون اجتهاد، به محل دبیرخانه خبرگان رهبری در شهر قم آمده بودند، افراد سرشناس چندانی دیده نمی شدند؛ البته حجت الاسلام و المسلمین محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، حجت الاسلام و المسلمین ناصر سقای بی ریا عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ، سمیه طهماسبی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و بسیاری از ائمه جمعه شهرستان های مختلف کشور، در این آزمون شرکت کردند.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین ربیع الله کمری دیگر عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز که از حوزه کرمانشاه در آزمون اجتهاد شرکت کرده بود، دقایقی با خبرنگاران گفت و گو کرد.

برخی افراد نیز اگرچه تحصیلات حوزوی داشتند، اما بدون لباس روحانیت که اصطلاحا به آن ها روحانیون مکلا گفته می شود، در این آزمون حاضر شدند؛ جمع این افراد حدود ۲۰ نفر بود.

غایبان جلسه آزمون اجتهاد خبرگان

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری اعلام کرده بود که نمایندگان فعلی خبرگان، از جمله افرادی هستند که از شرکت در آزمون اجتهاد مجلس خبرگان معاف شدند و به همین جهت در این آزمون حضور نداشتند.

علاوه بر آنها برخی افراد سرشناس که پیرو خبرسازی‌های دیروز برخی رسانه ها، احتمال حضورشان در این آزمون داده می شد، از غایبان بودند. افرادی چون حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی نوه امام خمینی(ره)، آیت الله امجد، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری معاون رئیس جمهور، آیت الله موسوی بجنوردی، آیت الله محقق داماد، حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، حجت الاسلام و المسلمین عماد معاون پژوهشی حوزه های علمیه، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و … از جمله افراد سرشناسی بودند که در آزمون اجتهاد مجلس خبرگان رهبر شرکت نکردند و البته مشخص نیست که برای شرکت در این آزمون از آن ها دعوت شده بود یا با عدم دعوت، آن ها نیز مانند نمایندگان فعلی مجلس خبرگان رهبری، از شرکت در این آزمون معاف شده اند.

روح​الله حسینیان هم که در اینستاگرام حمید رسایی اعلام شده بود، نامزد انتخابات خبرگان شده است، امروز نامزدیش را تکذیب کرد و گفت که در آزمون شرکت نکرده است.سقای بی‌ریا هم گفت که آقاتهرانی نیز در این آزمون حضور نداشته است.

داوطلبانی که به محل برگزاری آزمون راه داده نشدند

برخی افرادی که در مهلت ثبت نام از داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده بودند، بدون این که دعوتی از آنان صورت گرفته شده باشد و فقط به واسطه این که شنیده بودند قرار است امروز، آزمون اجتهاد برگزار شود، خود را به دبیرخانه خبرگان رهبری در شهر قم رسانده بودند، اما از آن جا که عنوان شد آنان فاقد تحصیلات حوزوی بوده و فقط تحصیلات دانشگاهی دارند، کارت ورود به جلسه به آنان داده نشد.

کیفیت سؤالات داوطلبان شیعه و نحوه محاسبه نمرات

داوطلبان حاضر در آزمون اجتهاد خبرگان، با سه بخش سوال که هر کدام شامل ۵ بند بود رو به رو شدند و باید به همه آن ها به صورت تشریحی پاسخ می داند. بخش اول شامل ۵ سؤال در باب علم فقه (فقه مکاسب شیخ انصاری)، ۵سؤال در باب علم اصول (اصول کفایه مرحوم آخوند خراسانی) و بخش سوم شامل ۵ سؤال در باب اجتهاد (بر مبنای کتاب تحریرالوسیله امام خمینی(ره) و کتاب جواهر الکلام فی شرح شرائع الإسلام که تألیف آیت ‌الله محمد حسن نجفی معروف به صاحب جواهر است). از داوطلبان خواسته شده بود که به سؤالات بخش سوم به صورت استدلالی پاسخ دهند.

هر کدام از این سه بخش، ۲۰ نمره داشت که مجموع آن ها ۶۰ می شد. کسانی در این آزمون قبول می شود که در مجموع هر بخش، کمتر از نمره ۱۰ را کسب نکرده و از سوی دیگر جمع نمرات هر سه بخش خود را به عدد ۳۶ برسانند.

تفاوت سؤالات داوطلبان اهل سنت و اتاق  ویژه آزمون برای آنان

از حدود ۴۰۰ نفری که صبح امروز در آزمون اجتهاد مجلس خبرگان رهبری شرکت کرده بودند، حدود ۳۰ نفر از اهل سنت بودند که در اتاقی در طبقه دوم ساختمان دبیرخانه خبرگان رهبری، آزمون آنان برگزار شد. البته سؤالات داطلبان اهل سنت با داوطلبان شیعه تفاوت داشت؛ داوطلبان اهل سنت باید به ۱۱ سؤال علم فقه و ۵ سؤال علم اصول به صورت تشریحی پاسخ می دادند.

حضور زنان در آزمون اجتهاد مجلس خبرگان

از جمع ۸۰۱ نفره کاندیداهای انتخابات خبرگان، ۱۶ نفر خانم ها بودند که از میان آن ها، ۸ نفر در میان ۵۳۱ نفر دعوت شده آزمون اجتهاد مجلس خبرگان حضور داشتند. اما از میان آنها فقط ۶ نفر در این آزمون حاضر و در اتاقی در طبقه اول ساختمان دبیرخانه خبرگان همراه با دو ناظر خانم، مشغول پاسخ گویی به سؤالات شدند.

البته یکی از خانم ها حدود ساعت ۹:۴۵ دقیقه همراه با همسر خود به محل آزمون رسید و مسئولان برگزاری آزمون وی را به جلسه راه دادند، اما وی بعد از گذشت چند دقیقه از جلسه آزمون خارج شد؛ این داوطلب خانم به خبرآنلاین گفت از آن جا که به بنده گفتند باید تا ساعت ۱۴:۰۰ برگه ها را تحویل دهم، فکر کردم شاید مهلت کافی برای پاسخ گویی نداشته باشم و نمی خواستم با پاسخ گویی ناقص به سؤالات، دانش خودم را زیر سؤال ببرم، از این رو بعد از نوشتن نامم در برگه امتحان، از جلسه آزمون خارج شدم.

وی در خصوص علت دیر رسیدن به سر جلسه آزمون نیز گفت از تهران حرکت کردم که خودروی ما دچار نقص فنی شد و با زحمت خود را به قم رساندم.

حواشی آزمون اجتهاد

برخی از داوطلبان زمانی که از جلسه آزمون خارج می شدند، به همراه خود چند جلد کتاب داشتند و وقتی از آن ها پرسیده می شد، آیا توانستید کتاب ها را سر جلسه امتحان ببرید پاسخ می دادند: بله توانستیم اما کتاب را باز نمی کردیم! همچنین برخی در ادامه پاسخ به این سؤال عنوان می کردند برخی از داوطلبان توانسته بودند تلفن همراه نیز با خود به سر جلسه امتحان ببرند.

زمانی که اذان ظهر شنیده شد، داوطلبان به همراه مراقبین به نمازخانه رفته و بدون آن که اجازه صحبت با یکدیگر را داشته باشند، نماز را خوانده و به سر جلسه امتحان بازگشتند. به داوطلبانی که تا ساعت ۱۴ در محل آزمون حضور داشتند، سر میز آزمون نهار داده شد.

خروج اولین نفر از محل آزمون در ساعت ۱۰:۳۰ صبح

اولین فردی که از جلسه آزمون اجتهاد بیرون آمد، تنها حدود یک ساعت و نیم در جلسه بود. وی به خبرآنلاین گفت که سؤالات بسیار ساده بود و هر فردی که مطالعات کافی داشت، می توانست به راحتی به تمام سؤالات پاسخ دهد. برخی داوطلبان پس از خروج از آزمون عنوان می کردند که مهلت پاسخ گویی به سؤالات محدودیت نداشت اما برخی نیز می گفتند فقط تا ساعت ۱۴:۰۰ مهلت داشتیم.

اکثر داوطلبانی که از جلسه آزمون خارج می شدند، از نحوه برگزاری این آزمون و سوالات مطرح شده در آن ابراز رضایت داشتند و برخی نیز می گفتند ای کاش کمی مطالعه بیشتری داشتیم. البته برخی از کاندیداها نیز عنوان می کردند، باید در این آزمون سؤالات فقه حکومتی و فقه سیاسی که از نیازهای مجلس خبرگان است مطرح می شد که متأسفانه این گونه نبود.

با رسیدن ساعت به عدد ۱۴:۰۰، آزمون اجتهاد مجلس خبرگان رهبری پایان یافت. البته در ساعت ۱۲:۴۵ با خروج اکثریت داوطلبان، درب های دبیرخانه خبرگان رهبری در قم نیمه بسته شد و به خبرنگاران اعلام شد که آزمون تقریبا به اتمام رسیده است.

اظهارات یک داوطلب خانم در جمع خبرنگاران

سمیه طهماسبی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز که از جلسه آزمون خارج شده بود، به خبرنگاران گفت: کسانی که اظهار می کنند خانم ها نباید در انتخابات خبرگان ورود کنند، باید در افکار خود تجدید نظر کنند، چرا که امام خمینی(ره) فرموند زنان باید در مقدرات خود مشارکت اساسی داشته باشند و از طرفی کسانی که الفبای فقه را خوانده باشند، نه تنها حق، بلکه تکلیف شان است که در چنین عرصه هایی حضور پیدا کنند.

داوطلبی که آرزوی جفت کردن نعلین رهبری و محو شدن در افق را داشت

سیدسعید جلیلی که در آزمون اجتهاد خبرگان شرکت کرده بود، گفت: من هدفم از شرکت در انتخابات مجلس خبرگان این است که اگر بتوانم نعلین آقا(رهبری) را جفت کنم. وی در هنگام خروج از جلسه چمدانی را با خود به همراه داشت و همچنین برگه هایی را بین خبرنگاران توزیع کرد که شامل نامه سرگشاده وی به شورای نگهبان بود.

سید سعید جلیلی همچنین برگه ای با تصویر خود را به این نامه ضمیمه کرده بود که روی آن نوشته شده بود «معرفی کوتاه حافظ دین و طائفه اسلام ناب محمدی(صلی الله علیه و آله) متوجه الی الله و منقطع الی الله، استاد علامه فانی در افق بقاء الحق «سید سعید جلیلی»(دام الله تعالی ظله الوارف، کاندیدای محترم دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه تهران)».

خبرنگاران در خصوص این برگه از او سؤال کردند که پاسخ داد جدی نگیرید هوادارانم چاپ کرده اند.

کاندیداتوری در خبرگان با هدف گرفتن حقوق!

حسین محمودی یکی از داوطلبان اهل سنت نیز که ظاهر خاصی که داشت توجه عکاسان و خبرنگاران را به خود جلب کرده بود. او پس از خروج از جلسه آزمون اجتهاد، به خبرنگاران گفت: از حوزه انتخابیه کردستان و شهر سنندج کاندیدا شده ام.

وی با بیان این که مدرک تحصیلی ام لیسانس علوم دینی است، گفت: امتحان در حد متوسط بود.

این داوطلب کاندیداتوری در مجلس خبرگان رهبری، با بیان این که در حال حاضر کارمند هستم، در خصوص هدف خود از کاندیداتوری گفت: می خواهم با ورود به مجلس خبرگان، حقوق بیشتری بگیرم.

تصحیح اوراق خبرگان و دعوت قبول شدگان به امتحان شفاهی

نجات الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان گفت: احتمالا از امروز تصحیح اوراق داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری آغاز می‌شود. سیامک ره پیک سخنگوی هیأت عالی نظارت بر انتخابات مجلس و خبرگان رهبری نیز با بیان این که کسانی که در امتحان کتبی پذیرفته می شوند در امتحان شفاهی هم شرکت می کنند، گفت: کسانی که در امتحان کتبی قبول شوند باید امتحان شفاهی هم بدهند و پس از قبولی در این دو آزمون داوطلب حضور در مجلس خبرگان شوند.

کانال صدای نهاوند

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش