انجام عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند عروق کاروتید در بیمارستان آیت ا..‌. علیمرادیان نهاوند

ضریب نفوذ گاز رسانی در نهاوند صددرصد است/۷۰ هزار ۷۰۰ مشترک گاز خانگی، صنعتی و تجاری در نهاوند وجود دارد

اقامتگاه پزشکان بیمارستان شهید آیت الله قدوسی نهاوند بزودی به بهره برداری می رسد

طرح ویژه تشدید برخورد با موتور سواران متخلف وخودروهای فاقدپلاک در نهاونداجرا می شود

مسئولان در بین مردم و در میدان عمل باشند/ در اتاق نشستن و نامه‌نگاری مشکل مردم را حل نمی‌کند

مدیرانی که نمی توانند کار کنند، استعفا بدهند/وضعیت پروژه ها در نهاوند مناسب نیست

۲۵درصد ماهی قزل کشور را نهاوند تولید می شود

کشف ۵ فقره سرقت در نهاوند

جشنواره شیلات نهاوند قطب آبزی پروری غیر ساحلی کشور برگزار می شود

نهاوند از نظر بهره‌مندی از تجهیزات پزشکی در جایگاه هفتم استان همدان قرار دارد

  • کد خبر : 11913

صدای نهاوند:
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: تاکنون از سوی کشاورزان 250 هزار تن چغندر قند برداشت شده که 200هزار تن آن تحویل کارخانه های قند طرف قرار داد شده است.

به گزارش صدای نهاوند، احمد باقری افزود: امسال در شهرستان نهاوند چهار هزار هکتار از مزارع کشاورزی به کشت چغندر قند اختصاص یافت که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
وی اضافه کرد: همه ساله کشاورزان هنگام کشت چغندر قند قراردادهایی را با کارخانه ها امضا می کنند و مطابق این قرارداد اقدام به کشت کرده و محصول خود را تحویل آنان می دهند.
باقری ادامه داد: با توجه به سطح بالای زیر کشت در سال جاری تعدادی از کشاورزان به صورت آزاد اقدام به کشت کرده و با کارخانه های قراردادی امضا نکردند و همین مساله باعث شده که محصولات آنها پس از برداشت در کنار جاده برای انتقال به کارخانه های دیگر روی زمین بماند.
به گفته وی در حال حاضر چغندر تولیدی نهاوند مطابق قراردادهای امضا شده به کارخانه های قند همدان ، بنیاد و نقش جهان اصفهان ، لرستان و کرمانشاه ارسال می شود و سایر کشاورزانی که قرار دادی را به امضا نرسانده اند محصول تولیدی خود را به کارخانه های مشهد ارسال می کنند که همین مساله باعث بالا رفتن هزینه برای آنان می شود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با توصیه به کشاورزان برای رعایت میزان کشت محصول اضافه کرد: شهرستان نهاوند کشش بیشتر از سهمیه تعیین شده که طبق قرار داد با کشاورزان به امضا می رسد را ندارد و کشاورزان باید در این زمینه مراعات کشت مازاد را داشته باشند زیرا باعث ایجاد مشکل برای آنان می شود.
باقری افزود: البته چغندر قندهایی که در حال حاضر در کنار جاده مانده و به کارخانه های حمل نشده اند با توجه به برودت هوا دچار مشکل نمی شوند و حد اکثر ظرف ۱۰ روز آینده به کارخانه حمل خواهد شد.
وی گفت: شهرستان نهاوند نزدیک به ۶۰ درصد چغندر قند استان را تولید می کند که امسال پیش بینی شد ۲۵۰ هزار تن محصول برداشت شود که تا کنون ۲۰۰ هزار تن آن تحویل کارخانه ها شده و ۵۰ هزار تن مابقی نیز که از زمین برداشت شده اما هنوز به کارخانه های حمل نشده حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده طبق هماهنگی هایی که به عمل آمده انتقال داده خواهد شد.
وی اظهار کرد: متوسط عملکرد تولید چغندر قند در کشور ۳۸ تن در هکتار است که این میزان در استان و نهاوند حدود ۴۵ تن در هکتار است و حتی در سالهای گذشته بالاترین میزان تولید چغندر در واحد سطح مربوط به یک کشاورز نهاوندی با ۱۲۰ تن در یک هکتار بود که در سطح کشور مقام اول را بدست آورد .
شهرستان نهاوند با توجه به آب و هوای مساعد از قطب های اصلی کشاورزی استان است که در بسیاری از محصولات در سطح استان و حتی کشور رتبه اول را بدست آورده است.
چغندر قند از مهمترین محصولات تولیدی نهاوند است که در سال جاری چهار هزار هکتار از اراضی شهرستان را به خود اختصاص داده است.
محصول تولیدی نهاوند به کارخانه های قند بیستون در استان کرمانشاه ، چالان چولان در استان لرستان ، کارخانه قند همدان و کارخانه های نقش جهان و بنیاد در استان اصفهان منتقل می شود.
از عمده ترین تولیدات محصولات کشاورزی شهرستان نهاوند می توان به گندم ، جو ، چغندرقند، کلزا ، گشنیز ،آفتابگردان ، نخود و لوبیا، ذرت، خیار، سیب، هلو ، شلیل، گردو، زرد آلو، گیلاس و آلبالو اشاره کرد که سالانه صدها هزار تن محصول را روانه بازار مصرف استان و کشور می کند./ایرنا

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش