صدای نهاوند:
به گزارش صدای نهاوند به نقل از مهر، نوزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان فساد نفتی ساعت ۹ صبح دوشنبه بدون حضور بابک زنجانی برای رسیدگی به اتهامات م . ش متهم ردیف دوم با قضاوت قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.
در این جلسه م . ش توضیحاتی تخصصی در حوزه اقتصادی همراه با نمودار ارائه کرد که قاضی خطاب به متهم گفت: اینجا کلاس اقتصاد نیست که درس اقتصاد می دهید. از خود دفاع کنید!
م . ش گفت: در شرکت نفتی ISO نه سهامدار بودم نه عضو هیئت مدیره و نه حق امضا داشتم، فقط یک کارگزار بودم.
در میان دفاعیات م . ش اتهاماتی را به برخی و حتی دادستانی وارد کرد که قاضی دادگاه گفت: شما نمی توانید به دادسرا اتهام بزنید و نباید توهین کنید. تا کم می آورید از دولت مایه می گذارید.
متهم گفت: حقیقت این است که زمان بازپرسی فکر می کردم SCT BANKERS بانک بوده است.
م.ش، در ادامه نوزدهمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، اظهار داشت: پس از بازداشت زنجانی نخستین محموله به خانم یو فروخته شد که در همین ارتباط به همراه س. ج به هنگ کنگ رفتم. شرکت چینی برای هر بشکه ۹۷ دلار تعیین کرده بود اما شرکت نیکو ۱۰۳ دلار میخواست و به همین خاطر معامله صورت نگرفت و این محموله برگشت خورد.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی ادامه داد: مورد ظلم واقع شدهام این همه هیاهو برای محمولههایی است که عودت داده شده و آقای زنجانی از قبل با وزیر نفت در ارتباط با تامین دارو و کالاهای اساسی همکاری میکرد اما امروز میگویند من او را به مجموعه نفت معرفی کردهام.
در این لحظه قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم پرونده گفت: شما از خودت دفاع کن. روز گذشته نیز از زنجانی دفاع کردی. زنجانی و وکلیش طی چندین جلسه دفاعیات خود را ارائه کردند و نیازی به حمایت شما ندارند شما از خودت دفاع کن.
۵ درصد سهام هواپیمایی ترکیه را داشتم که به دادستانی دادم
م.ش ادامه داد: من در هیچ یک از شرکتهای زنجانی سهام ندارم و در ارتباط با خرید هواپیما و پیگیری امور کارگزاری خارجی ۵ درصد از سهام شرکت انور ایر ترکیه را دریافت کردم که آن را هم داوطلبانه به دادستانی منتقل کردم.
وی درباره شرکت اس سی تی گفت: فکر میکردم شرکت اس سی تی در منطقه بی آی اف سی دوبی تاسیس شده و شعبهای از آن در کیش قرار دارد و در جلسه دادگاه متوجه شدم که قضیه طور دیگری است.
تمام وجودم از آن نظام است
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ پیام سوئیفتی تهیه نکرده است، گفت: امروز مرا متهم به اخلال در نظام اقتصادی کردهاند که تمام ماهیت وجودیام از آن نظام است و این اتهام برای من ننگ ابدی به دنبال دارد.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی در ادامه به موضوع فروش محمولههای نفتی به شرکت فال اشاره کرد و گفت: من کارگزار شرکت ایزو متعلق به زنجانی بودم و تاکنون اصل بارنامهها را ندیدهام. نه بارنامهای دیدهام و نه رسید تحویل کالا را دریافت کردهام. وقتی بارنامهای به من داده نشده و رسید تحویل کالا را هم نگرفتهام چطور میتوانستم محمولههای نفتی را تحویل بگیرم؟ اگر اسنادی مبنی بر ارائه بارنامهها و رسید بار به من وجود دارد ارائه کنید و در آن صورت من همه مسئولیتها را برعهده میگیرم. ظاهرا آقای زنجانی نیز بارنامهها را دریافت نکرده است.
قرارداد فال برای نگهداری بار است
وی فروش محمولههای نفتی به شرکت فال را کذب محض خواند و گفت: قرارداد فال را من امضا کردم و این قرارداد، قرارداد نگهداری باراست و شرکت فال حق دخل و تصرف در کالا را بدون اجازه صاحب کالا ندارد.
م.ش افزود: دو پالایشگاه سوخت سنگین ۲۸۰ در دنیا وجود دارد که یکی از این پالایشگاهها در آبادان و دیگری در برزیل است. وقتی در انباری بار ۲۸۰ نگهداری میشود آن بار یا متعلق به برزیل یا متعلق به آبادان است.
م.ش افزود: طبق کارشناسیهایی که از انبار فال داشتیم متوجه شدیم قسمتی از محمولههای ۲۸۰ فروخته شده و در اینجا بود که فروش مال غیر را علیه فال را اعلام کردیم.
در این لحظه قاضی صلواتی بار دیگر به خاطر نام بردن متهم از س.ج گفت: آقای س.ج در پرونده متهم است و هماکنون نیز با قید وثیقه آزاد است و پرونده وی با پرونده دیگر مسئولان نفتی در قسمت دوم به دادگاه میآید.
م.ش، در ادامه نوزدهمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی به موضوع خرید دو فروند کشتی گفت: ظاهرا اعتراف کردهاند که این کشتیها را به نام خودم کردهام در حالیکه این کشتیها به صورت شرکتهای یک منظوره است و قرار بود زنجانی پاسپورت دانمارکی بفرست تا کشتیها به نامش شود اما این کار صورت نگرفت ولی با این وجود مالکیت کشتیهای یاد شده در اختیار زنجانی است و میتواند در این خصوص توضیح دهد.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی اضافه کرد: در یک جلسهای بازپرس پرونده مرا احضار و عنوان کرد حساسیت موضوعات فوق را همگان درک میکنند و نیازی نیست دیگر رد مال شرکتهای خارجی را پیگیری کنی و من نیز پیگیری نکردم.
وی ادامه داد: قیمت اموال خارجی از جمله شرکت انور ایر مجموعا ۷۰۰ الی ۷۵۰ میلیون دلار در آن زمان میشد اما از من خواستند دیگر پیگیری انجام ندهم.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی افزود: در پرونده گفته شده اگر م.ش، زنجانی را معرفی نمیکرد هیچ معاملهای با زنجانی انجام نمیشد که این موضوع کذب محض است.
من در شرکت های زنجانی سهام و مسئولیتی نداشتم
م.ش، توضیح داد: من نه سهام دارم و نه عضو هیئت مدیره شرکتهای زنجانی هستم بلکه یک کارگزار حمل بودم و اگر کل محمولات نفتی را ۱۳ میلیون بشکه فرض کنیم، حقالزحمه من ۱۳ میلیون دلار میشد. در کجای قانون کارگزار حمل میتواند شرکت جرم باشد؟
وی گفت: اگر به تاریخهای تقدم و تأخر ورود زنجانی به مجموعه نفت توجه کنیم متوجه میشویم که من هیچ نقشی در معرفی زنجانی به مجموعه نفت نداشتم. زنجانی در تاریخ ۲۵ فروردین ماه سال ۹۱ با نامه بانک ملت به لوزان سوئیس رفت و با نظر ک.د و س.ج و به خاطر آشنایی که از قبل با وزیر وقت نفت داشت، تاییدیه اخذ کرد. همچنین در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه سال ۹۲ حساب اچ کی نزد بانک اف آی آی بی افتتاح میشود و ۲۴ اردیبهشت سال ۹۲ نیز نخستین اعتبار اسنادی خرید نفت به اس تی پی و آی اس او ابلاغ شد.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی ادامه داد: حتی بر فرض محال اگر من معرض زنجانی بوده باشم مگر بر اساس قانون معرفی افراد به یکدیگر، حقالعملکاری و کارگزاری جرم است؟
م.ش، در ادامه به حضور در جلسهای با آقای الف.و.د، اشاره کرد و گفت: من به جهت منافع مادی در این جلسه شرکت نکردم و شخص آقای الف.و.د بعد از جلسه به من گفت زنجانی فردی شناخته شده و مورد اعتماد است و قبلا نیز خدمات زیادی به قرارگاه خاتم ارائه کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم نفت در سال ۹۱ و مشکلات پیش آمده در راستای فروش نفت ایران، حمل و نقل محمولهها و همچنین بیمه کردن نفتکشها، این فروشنده بود که اصرار به فروش داشت و یکی از سازمانها صندوق بازنشستگی کارکنان نفت بود.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی افزود: در آن جلسه هیچ قراردادی امضا نشد و پس از جلسه نیز زنجانی به من گفت با صندوق بازنشستگی نمیتوان کار کرد زیرا غیرحرفهای هستند و بهتر است با شرکت اچی کی و نیکو کار کنیم.
م.ش، با بیان اینکه نخستین ال سی قبل از ملاقات من با آقای الف.و.د به نیکو ابلاغ شده است، گفت: مسئولان شرکت نفت وظیفه صیانت از بیتالمال را را داشتند و من به عنوان کسی که سالها در اروپا مشغول به فعالیت بودم اگر از طرف خودم مطمئن نبودم با او کار نمیکردم حتی اگر وزیر دستور داده باشد.
وی با اشاره به اظهاراتی که س.ج، به عنوان مسئول نیکو و مدیر عامل پیشین شرکت نفت داشته است اشاره کرد و گفت: وی را به جهت حفظ آبروی خود و به خاطر اظهارات کذبی که داشته اگر زنده باشم مورد تعقیب کیفری قرار میدهم.
م.ش، ادامه داد: من اگر چنین نفوذی داشتم معاملات را برای خودم میگرفتم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم پرونده گفت: اسم کسی را نبرید و شما حق توهین ندارید.
نماینده دادستان: گروه فشار چه کسانی بودند؟ متهم: دولت
رضا نجفی نماینده دادستان تهران نیز با اشاره به اظهارات متهم مبنی بر فشار به دستگاه قضائی برای تشکیل این پرونده گفت: این اظهارات نشر اکاذیب است؛ گروه فشار چه کسانی هستند؟
م.ش در پاسخ به اظهارات نماینده داستان گفت: دولت بوده است.
قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف دوم عنوان کرد: چرا هر گاه کم میآورید از دولت مایه میگذارید؟ شما در چارچوب کیفرخواست از خود دفاع کنید.
نماینده دادستان تهران نیز اظهار کرد: آقای متهم به جای صحبت در ماهیت، دو جلسه است درباره فلسفه و منطق بحث میکند.
م. ش در ادامه نوزدهمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد اظهار کرد: شرکت فال را من شناسایی نکردم بلکه شرکتی به نام شرکت پتراویل در ترکیه توسط دوست زنجانی به نام ب معرفی شد و مکاتبهای که زنجانی طی آن از من خواست با وی جلسه بگذارم موجود است.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی اضافه کرد: البته به جهت فعالیتهایم، فال را میشناختم اما نه از نزدیک. به اتفاق پسر مالک شرکت پتراویل به نام هاکان به فال رفتیم و امکانسنجی دقیقی از فال به عمل آمد. شرکت فال سوخت تمام نیروگاههای شارجه را تامین میکرد اما دولت شارجه نتوانسته بود بدهی خود را از بابت سوخترسانی در سال ۲۰۰۸ به فال پرداخت کند و در نتیجه فال از دولت شارجه ۱.۲ میلیارد یورو طلبکار بود.
در این لحظه قاضی صلواتی از متهم سئوال کرد که اگر فال ورشکسته بود چرا به آن بار دادید و متهم پاسخ داد: در این خصوص توضیح میدهم.
م.ش افزود: در اصل فال ورشکست نبود بلکه ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه بلاوصول داشت و خود را تحت حمایت قانونی قرار داده بود.
قاضی صلواتی از متهم سئوال کرد که آیا قبل از تحویل بار، فال ورشکست بود؟
متهم ردیف دوم پروند نفتی گفت: ورشکستگی با این مسئله فرق میکند. وقتی شرکت بابت طلب بلاوصول، خود را تحت حمایت قانونی قرار میدهد، شرکت فعال است و فال نیز چنین وضعیتی داشت و ۱.۲ میلیارد دلار طلبکار بود.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: پیگیریهای دادسرا نشان میدهد که شرکت فال ورشکست بود.
م. ش پاسخ داد: نه ورشکست نیست و الان هم فعالیت میکند. مدارک فال را به راحتی میتوانم بگیرم و در اختیار شما بگذارم. با توجه به اصل کارگزاری، امکانسنجی دقیقی از شرکت فال صورت گرفت و دلیل انتخاب فال نیز درخواست شرکت نیکو بود زیرا این شرکت نیاز به مخازن با فاصله دریانوردی نزدیکتر از چین و مالزی داشت.
متهم ردیف دوم پرونده نفتی توضیح داد: در آن زمان، شرکت نفت از تانکرهای خود به عنوان مخزن شناور بر روی خلیح فارس استفاده میکرد و فاصله دریانوردی سه روزه بهتر از ۳۰ روز بود. از این رو زنجانی دستور داد پیگیر موضوع شوم. حتی این مسئله را خودم شنیدم که مسئولان شرکت نفت قصد دارند این کار به یک شرکت ثالث بسپارند تا در صورت بروز مشکل، پیگیریها بر عهده خودشان نباشد.
م. ش ادامه داد: مدارک نگهداری بارها در انبار فال، توسط پسر مالک شرکت امضا شده بود. مالک فال رئیس پلیس سابق شارجه بود و علاوه بر آن، مالک فال و دوپسرش، مالکیت شرکت «جی.جی.کو» را نیز بر عهده داشتند. بنابراین این قرارداد با فال امضا نشده و در اصل تحت ضمانت مالکین فال بوده است و زنجانی در جریان جزئیات مذاکره با فال قرار داشت.
آب قاطی نفت ها کرده بودند
قاضی صلواتی از متهم سئوال کرد که آیا در نفتهای تحویل داد شده به فال آب وجود داشت یا خیر که م. ش پاسخ داد: بله. آب قاطی نفت شده بود و نمیدانم این کار توسط چه افرادی صورت گرفته بود.
وی ادامه داد: بارها از بازپرس پرونده تقاضای ارائه مدارک کردم اما هر بار مورد موافقت قرار نگرفت تا اینکه با عنایت دادگاه و با کمک وکلای خارجیام، به تعدادی از این اسناد دسترسی یافتم که برای اثبات بیگناهی خود تقدیم دادگاه میشود.
بدون نظر