انجام عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند عروق کاروتید در بیمارستان آیت ا..‌. علیمرادیان نهاوند

ضریب نفوذ گاز رسانی در نهاوند صددرصد است/۷۰ هزار ۷۰۰ مشترک گاز خانگی، صنعتی و تجاری در نهاوند وجود دارد

اقامتگاه پزشکان بیمارستان شهید آیت الله قدوسی نهاوند بزودی به بهره برداری می رسد

طرح ویژه تشدید برخورد با موتور سواران متخلف وخودروهای فاقدپلاک در نهاونداجرا می شود

مسئولان در بین مردم و در میدان عمل باشند/ در اتاق نشستن و نامه‌نگاری مشکل مردم را حل نمی‌کند

مدیرانی که نمی توانند کار کنند، استعفا بدهند/وضعیت پروژه ها در نهاوند مناسب نیست

۲۵درصد ماهی قزل کشور را نهاوند تولید می شود

کشف ۵ فقره سرقت در نهاوند

جشنواره شیلات نهاوند قطب آبزی پروری غیر ساحلی کشور برگزار می شود

نهاوند از نظر بهره‌مندی از تجهیزات پزشکی در جایگاه هفتم استان همدان قرار دارد

  • کد خبر : 11090

صدای نهاوند:
فرماندار نهاوند گفت: مردم نهاوند به دلیل روحیه ی ایثار یا دلایل پزشکی علاقمند به اهداء خون می باشند؛ اما سازمان انتقال خون استان اعلام کرده ما نیازی به خون نهاوند نداریم .

به گزارش صدای نهاوند، در حالیکه در شهرستان ۱۹۰ هزارنفری نهاوند اهدای خون با استقبال بیش از حد مردم روبروست این شهرستان از دارا بودن پایگاه ثابت انتقال و اهدای خون محروم است و تنها دو تیم سیار در روزهای شانزدهم و سی‌ام هر ماه برای خون‌گیری از همدان به نهاوند اعزام می‌شوند که این میزان کافی نیست.

هر روز در سراسر دنیا میلیونها نفر خون اهدا می‌کنند تا جان هزاران نفر از همنوعان خود را نجات دهند چراکه با وجود پیشرفت‌های علمی قابل توجه در سال‌های اخیر، هنوز هیچ ماده‌ای جانشین خون انسان نشده و تنها منبع این ماده حیاتی، اهدای مستمر خون توسط انسانهای آگاه و انسان دوست است.

اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به‌طور داوطلبانه و رایگان مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌کند. خون اهدا شده پس از انجام آزمایش‌های غربالگری و تأیید سلامتی به ‌منظور تهیه فراورده‌های خونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا از طریق بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می‌شود. فرایند اهدا و تزریق به دریافت‌کنندگان، انتقال خون نام دارد.

در شهرستان نهاوند اهدا خون با مشکلاتی مواجه است که خبرگزاری پانا به بررسی این موضوع پرداخته.

علی واحدی متقاضی اهدا کننده خون در گفت و گو با خبرنگار پانا همدان گفت: حدود سه ماه است که من به مرکز اهدا خون نهاوند مراجعه می کنم ولی کارکنان این مرکز می گویند نوبت دهی به اتمام رسیده.

 سیدرضا سلامتی متقاضی اهداکننده خون در گفت و گو با خبرنگار پانا همدان گفت: دکتر به من گفته است به دلیل غلظت خون باید هر چند وقت یک بار خون بدهم ولی شلوغی و ازدحام در صف خونگیری باعث شده نه تنها من بلکه تعداد زیادی از شهروندان از مراجعه به این مرکز خودداری کنند زیرا برای خون دادن باید یک روز از صبح تا ظهر در حقیقت یک روز کاری کامل در مرکز باشند که خونگیری صورت گیرد. در صورتی که اگر این مرکز تمام وقت باشد مردم با خیال آسوده به این مرکز مراجعه می کنند.

فرماندار نهاوند در گفت و گو با خبرنگار پانا همدان گفت: مردم نهاوند به دلیل روحیه ی ایثار یا دلایل پزشکی علاقمند به اهداء خون می باشند؛ اما سازمان انتقال خون استان اعلام کرده ما نیازی به خون نهاوند نداریم .

کریم حمیدوند گفت :وظیفه ی سازمان این است مناطقی که مرکز دارند ساختمانی جهت این امرمهم درنظر گرفته شود اما  کوتاهی نموده ومکانی توسط فرمانداری اجاره شده تاخدمات دائمی وبیشتری به مراجعه کنندگان داده شود؛ولی  تنها دوبار درماه ازاین مرکز استفاده میشود.

وی درادامه افزود: ما همچنان به تلاش خود برای فعال تر شدن این مرکز وتبدیل آن به پایگاه ادامه خواهیم داد.

رضارنجبر، مسئول انتقال خون نهاوند در گفت و گو با خبرنگار پانا همدان گفت: تعداد مراجعه کنندگان برای اهدای خون بسیار زیاد می‌باشد. شهروندان نهاوندی دو روز خونگیری را کافی نمی‌دانند تنها در ۱۶ و ۳۰ هرماه کارکنان انتقال خون استان با طی مسیر در شهرستان مستقر شده و با سخت کوشی این وظیفه را انجام میدهند.

وی افزود : پایگاه انتقال خون تنها به مناطقی که دارای بیشترین جمعیت بعد از مرکز و طول مسیر مشخصی می باشد تعلق میگیرد.

وی گفت: اداره کل انتقال خون در مرکز استان همدان که در دو شیفت صبح و عصر و یک پایگاه انتقال خون ثابت در ملایر هر روزه در یک شیفت به هم استانی‌ها ارائه خدمت می کند، در دو شهرستان نهاوند و تویسرکان مرکز اهدای خون ثابت داریم که در دوبار نیمه و پایان هر ماه کار انتقال و اهدای خون به مرکز را انجام میدهند.اما اهداکنندگان به کم بودن ساعت کاری این مرکز اعتراض دارند.

 رنجبر با اشاره به اینکه تعداد پذیرفته شدگان محدود است گفت :هرروز حدود ۸۰ نفر پذیرش داریم که ۵۰ نفره اهداکننده ثابت مرکزهستند ،۲۰نفر نمونه جدید برای آزمایش به مرکز فرستاده می شود و ۱۰ نفر دیگر شرایط خون دهی ندارند، کسانی که ازاهدای خون معاف میشوند شامل: معتادان به موادمخدر تزریقی، افرادی که بیش از۷۲ساعت درزندان بوده اند یا سابقه خالکوبی دارند، دریکسال گذشته عمل جراحی، طب سوزنی، تزریق خون انجام داده اند، خود یا همسرشان روابط جنسی نامطمئن داشته اند و…..

وی افزود: استان همدان از نظر تامین خون وضعیت مطلوبی دارد، با توجه به فرهنگ بالای اهدا خون در استان گاهی نیز در صورت نیاز به استان‌های تهران و خوزستان خون می فرستد و نیاز به خون گیری بیشتری نمی باشد زیرا برای نگهداری هر کیسه خون، مرکز باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال هزینه پرداخت کند و هزینه دستگاه های نگهداری خون جهت فرآوری بسیار بالا می باشد ،تنها مرکز می‌تواند تعداد محدود کیسه خون را نگهداری کند.

 خونگیری بیش از حد به منزله اسراف است

رنجبر ضمن اشاره به شرایط اختصاصی در انجام آزمایشات خون دهی گفت: کسانی که قصد دارند برای اولین بار به خانواده بزرگ اهدای خون بپیوندند با دادن اولین خون، آزمایش های ایدز و هپاتیت AوB  روی نمونه اولیه در مرکزو پس از تایید سلامت خود می‌توانند بعد از ۹۰ روز عضو دائم باشند. ازخون های اهدایی سه فرآورده اصلی پلاسما(FFP) ،پلاکت و گلبول قرمز(پکسل) استخراج می‌شود. گلبول قرمز متراکم به دست‌آمده ۳۵ روز، پلاسما یکسال و پلاکت سه تا پنج ماه قابل استفاده میباشد.

 به گفته رنجبریان، سن اهدا کنندگان ۱۸ تا ۶۰ سال و هر سه ماه یک بار می‌توانند با اجازه پزشک مرکز پس از معاینه خون بدهند.

 حدود ۴ تا ۶ درصد اهداکنندگان زن هستند ومابقی مردان میباشند.

وی ضمن اشاره به گروه های خونی مختلف گفت: ۸۵ و ۹۰ درصد از گروههای خونی مثبت و ۱۰ تا ۱۵ درصد منفی هستند. گروه خونیOمنفی بیشترین استفاده را در موارد تامین کمبود گلبول قرمز وگروه خونی ABمنفی برای تامین پلاکت در بیماران نیازمند به این فرآورده‌ها کاربرد دارد.

ساره گرجی/ خبرنگار پانا همدان

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  1. فرزاد گفت:

    البته با احترام به همشهریان محترم،بدلیل آمار بالای معتادان سنتی و صنعتی در نهاوند،خون بسیاری از اهداکنندگان قابلیت اهدا ندارد.فرماندار محترم نیز بمنظور رعایت مصالح و احترام به همشهریان خود از اعلام دلیل اصلی خودداری میکنند.

  2. نیان گفت:

    شاید بخارط اینه که یی تمنیها نتونستن آب گاماسیاب رو بدزدند!

  3. الف نهاوندی گفت:

    باعرض سلام متاسفم برای مسیولین این شهر که اجازه اش دست همدان است وهرجوردلش بخواد بانهاوندیها بازی میکند،قبلااینجا بانک خون داشت دربیمارستا ن علیمرادیان مسیولش هم ازصبح تاعصرکارمیکرد حتی مایه شب برای مریضمون خون میخواستیم رفتیم درب منزلشون وازخواب بیدارش کردیم وبنده خدااومد وخون رابرای مریض تهیه کرد،پس حالا چی شده که مارفیتم زیریوغ همدان که بگویند مااحتیاجی به خون نهاوند نداریم ماهم اگه همدانی هابمیرند خون عزیزمون روبه اونا نمیدیم شاید تلنگری باشد برای ریس شبکه بهداشت ودرمان وفرماندارمحترم که درفکرافتتاح یک مرکزبانک خون درنهاوند باشند وروی ماازروی این همدان بی خاصیت بریده شود،چندبار من خودم وفرزندم برای اهداء خون رفتیم یادیرمیاین یاوقت نمیکنن،امیدوارم مسیولین شهرازپرسنل دلسوزشهرخودمون استفاده بکنه وهمدان راواگذارکنید بخدا،

  4. الف نهاوندی گفت:

    باسلام آقای فرزادشمافکرمیکنید فقط شهرستان نهاوند معتادداردنه اولا معتاداولبن نگاه مشخص است که نگاش کنی ثانیافردمعتاد اصلا خون دادن براش اهمیت ندارد ثالثاهمدان که وضع معتادهایش ازنهاوند بدتراست،این فقط بی عرضگی مسیولان این شهررامیرساند که یه اتاق برای بانک خون دراختیاربگیرند،وتوفکرمیکنی که این خونها آزمایش نمیشوند که طرفداری میکنی نه هرخونی که اهداءشودکاملاازهمه نظرآزمایش میشود،حتی آزمایش،HIVهم انجام میشود پس ازدیگران طرفداری نکن،به جای اینکه بگی شهرستان ماهم حق دارد بانک خون داشته باشد میگی فرماندارمحترم فکرمعتادین راکرده،نه،آقای محترم این فرماندارمحترم هست که دلش نمیخواد کاری اساسی برای نهاوند انجام بدهد وگرنه طی یه جلسه یه ساعته باریس شبکه بهداشت ودرمان واین همه جادرشبکه همین خودشبکه اتاقهای خالی زیادی دارد مبتوانند یک یا دواتاق رابعنوان بانک خون درنظربگیرند یاهمین آزمایشگاه مرکزی هم نزدیک به آزمایشگاه است هم اتاق خالی دارد،پس سنگ به سینه نزن امکانات الان خیلی زیاد است،امیدوارم که بتوننند این کاررا برای نهاوند عزیزمون انجام بدن انشاالله،

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش