به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، مرتضی عزالدین [1]درباره اعتبارات این شرکت در سال ۹۵ اظهار داشت: از محل اعتبارات ملی تنها یک پروژه آبرسانی از سد تالوار به استان همدان وجود دارد که امسال برای آن ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تفاهمنامه آن در دست مبادله است.
وی درباره اعتبارات ملی استانی شده نیز گفت: ۶۷ میلیارد تومان اعتبارات ملی استانی شده برای پروژههای آبرسانی از سد کلان به ملایر، آبرسانی از سد سرابی به تویسرکان، سدهای شنجور، سرابی و کلان و طرح تعادلبخشی در نظر گرفته شده است.
عزالدین با بیان اینکه دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی به شرکت آب منطقهای همدان ابلاغ شده است عنوان کرد: تاکنون تخصیص اعتبار استانی نداشتیم و فقط ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار تنخواه به شرکت تخصیص یافته است.
وی با اعلام اینکه سه میلیارد تومان دیگر به میزان اعتبارات استانی شرکت آب منطقهای همدان افزوده میشود عنوان کرد: ۴۵ میلیارد تومان از محل اوراق مشارکت و اسناد خزانه برای همدان ابلاغ شده که امیدواریم این میزان تا پایان سال به ۷۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
وی درباره اعتبارات سد گرین همدان نیز گفت: سد گرین نهاوند با مشکلات تخصیص آب شرب مواجه بود که خوشبختانه با پیگیری انجام شده تخصیص آب شرب آن به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب ابلاغ شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: قرار شد فصل تابستان آبهای جاری توسط کشاورزان استفاده شده و شرکت آب منطقهای نیز در مرحله طراحی مجدد سد گرین قرار دارد.
وی با اعلام اینکه مخزن سد گرین نهاوند براساس تخصیص آب شرب طراحی شده و قرار است براساس فاینانس داخلی اجرایی شود عنوان کرد: تغییر طراحی در حد احجام خاک بوده و بدنه سد و تونل انحرافی همچون گذشته خواهد بود.
عزالدین با بیان اینکه اجرای پروژه سد گرین نهاوند نزدیک به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، عنوان کرد: احداث این سد مشکلات بسیاری در زمینه تامین آب شرب جنوب استان را برطرف خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان درباره برخی مباحث مطرح شده در زمینه انتقال آب از نهاوند به همدان نیز گفت: انتقال آب از نهاوند به همدان در اولویت و برنامه نیست و مطالعهای نیز در این زمینه انجام نشده است بلکه گزینههای دیگری از جمله سد تالوار برای تامین آب همدان در نظر گرفته شده است.
به گزارش تسنیم سد گرین نهاوند در آستانه ۵ سالگی است ولی پس از گذشت این مدت تنها بین ۸ تا ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که مردم منطقه از اجرای این پروژه دلسرد شدهاند.
عملیات اجرایی سد گرین نهاوند سال ۹۰ با حضور معاون اول رئیس جمهور وقت و سنایی نماینده سابق مردم نهاوند به عنوان یکی از مهمترین پروژههای استان همدان آغاز شد. سد گرین براساس زمانبندی مشخص شده باید در مدت ۶ سال اجرایی میشد که معاون اول رئیس جمهور وقت در آیین کلنگزنی این پروژه گفت: اگر پیمانکار متعهد شود که سه ساله این پروژه را اجرایی میکند اعتبارات کل پروژه را در این مدت تخصیص میدهیم.
سال ۹۱ پروژه سد گرین به عنوان یکی از پروژههای مهرماندگار استان همدان مطرح شد تا بتوان با تخصیص سریع اعتبار این پروژه بزرگ در پایان دولت وقت به بهرهبرداری رسیده و سند آن نیز به نام این دولت ثبت شود.
اما نه تنها اعتبارات این پروژه افزایش نداشت بلکه اعتبارات مصوب سالانه پروژه نیز تخصیص پیدا نکرد و سبب شده تا امروز پروژه سد مخزنی سد گرین با ظرفیت ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب پس از گذشت ۴ سال تنها ۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پروژههای عمرانی کشور اولویتبندی شده و بخش اعظمی از اعتبارات عمرانی دولت به سمت پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد روانه شد و همین امر سبب شد تا سد گرین به علت پیشرفت فیزیکی پایین از اعتبارات دولتی بینصیب بماند.
در سال ۹۳ اعتبار این پروژه به یک میلیارد تومان نیز نرسیده و برای سال ۹۴ نیز تنها یک میلیارد تومان برای پروژه در نظر گرفته شده که این مسئله نشان میدهد افتتاح پروژه سد گرین قابلیت تبدیل شدن به آرزوی بزرگ مردم نهاوند را دارد.
دولت در اواخر سال گذشته در مصوبهای اعلام کرد که دستگاهها میتوانند پروژههای با پیشرفت کمتر از ۵۰ درصد را برای اجرا با روشهای مالی استاندارد و مورد قبول دولت به بخش خصوصی واگذار کند.
پس از ابلاغ این مصوبه و برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری در همدان یکی از فعالان بخش خصوصی برای اجرای این پروژه علاقه نشان داده و پیگیریهای لازم را داشته است ولی برخی مسائل از جمله تایید نشدن اهلیت سرمایهگذار مانع واگذاری به بخش خصوصی شد اما گویا سال ۹۵ گره موجود در این پروژه باز شده و شاهد از سرگیری عملیات اجرایی سد خواهیم بود.