به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، احمد باقری اظهار داشت: در سالهای اخیر یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشت محصولات کم آببر با ارزآوری بالا است که بر این اساس در سالهای اخیر توسعه کشت گیاهانی مانند زعفران و صدها گونه گیاه دارویی با ارزش غذایی بالا مورد توجه کشاورزان نهاوندی قرار گرفت.
وی گفت: اگر زعفرانکارهای نهاوندی به توصیه کارشناسان توجه کنند از هر هکتار میتوانند بین ۲ تا ۳ کیلوگرم برداشت کنند که بیشترین تولید این محصول از سال سوم تا سال هفتم است که صرفه اقتصادی بیشتری دارد و برای کاشت یک هکتار زعفران حدود ۱٫۶ تن پیاز زعفران لازم است.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: زعفران گیاهی دارویی و صنعتی است که به گل زعفران و بخش کلاله و یا قرمزی آن سر ریشه میگویند که در ابتدای برداشت به رنگ قرمز روشن است ولی به مرور به رنگ قرمز تیرهرنگ تبدیل میشود تازه آن از عطر خوشطعمی برخوردار است و به غذاها طعم و لذت خاصی میدهد.
وی بیان کرد: کشت پیازچه زعفران در فصل تابستان انجام میشود و برداشت این محصول از آبان ماه شروع و تا پایان آذرماه ادامه مییابد به طوری که هر چه دمای هوا رو به خنکی و سردی برود زعفران گل و پرچم مرغوبتری میدهد.
باقری تصریح کرد: در حال حاضر مزارع کاشت زعفران در منطقه خزل و روستای فارسبان نهاوند واقع است و زعفران کشت شده تا هفت سال در زمین قابل برداشت است و میتواند به صورت تلفیقی در کنار باغات و دیگر محصولات کشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: پیاز زعفران برای کاشت به انواع پنج پیاز، سه پیاز و تک پیاز انجام میگیرد که فاصله بوتهها نسبت به هم باید ۱۵ سانتیمتر با عمق کاشت ۱۰ سانتیمتر و فاصله ردیف ۳۰ سانتیمتر باشد و در سال اول به کود حیوانی پوسیده نیاز مبرم دارد.
وی بیان کرد: در زمینه کاشت و برداشت زعفران در شهرستان نهاوند بیش از ۲۰ نفر مشغول فعالیت هستند و این تعداد در روزهای برداشت به ۶۰ نفر هم افزایش مییابد زیرا سودآوری خوب و کم آببر بودن آن سبب شده تا این محصول جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی پر آببر در نهاوند شود.
باقری افزود: در سالهای اخیر نزدیک به ۷۰ هکتار از مزارع نهاوند زیر کشت زعفران و انواع گیاهان دارویی از جمله کنگر فرنگی، آرتی شو، گل همیشهبهار، گل محمدی، سیر، زعفران، گلگاوزبان و کاسنی رفت که کشاورزان از سود بالا و ارزآوری آن بسیار راضی هستند.