- پایگاه تحلیلی خبری صدای نهاوند - https://sedaynahavand.ir -

بازگرداندن ۲ هزار و ۱۱۸ هکتار اراضی ملی از دست متصرفان/مدیریت جامع منابع طبیعی در حوزه آبخیز فارسبان نهاوند

به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، محمدرضا همتی با ذکر اینکه چهار هزار و ۴۸۹ فقره رای در محاکم قضایی همدان درباره تصرف اراضی ملی به نفع دولت صادر شده است اضافه کرد: سه هزار و ۴۶۲ مورد برخورد قانونی با متخلفان عرصه های منابع طبیعی صورت گرفته است.
وی افزود: تلاش برای پیشگیری از آتش سوزی مراتع یکی از محورهای اصلی منابع طبیعی است که در این راستا یگان حفاظت منابع طبیعی به ۷ دستگاه خودرو کمک دار برای پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع تجهیز شد.
وی بیان کرد: یکی از آسیب هایی که مراتع این استان را تهدید می کند ورود زود هنگام عشایر و متوازن نبودن ظرفیت مراتع با شمار دامها و احشام است با این وجود منابع طبیعی اقدام به کنترل ورود وخروج دام در سطح ۸۲۲هزار هکتار از اراضی کرده است.
همتی اظهار کرد: آغاز مدیریت جامع منابع طبیعی در حوزه آبخیز فارسبان نهاوند در سطح پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از دیگر ره آوردهای منابع طبیعی در دولت یازدهم است.
مدیرکل منابع طبیعی همدان افزود: در حوزه آبخیز فارسبان ۶۰۰ هکتار جنگل کاری دیم صورت گرفته که می تواند یک اقدام مثبت برای جذب گردشگر باشد.
همتی به انجام ۶۶۵ هکتار جنگل کاری در استان همدان اشاره کرد و گفت: توسعه جنگل کاری مزایای نظیر تولید اکسیژن، حفاظت از منابع خاک، جذب توریست، کمک به نفوذ آب، رفع خستگی رانندگان در طول مسیر و جلوگیری از ورود برف به سطح جاده را دارد.
وی افزود: به منظور افزایش میزان فضای سبز در سطح استان و عمومی کردن فرهنگ توجه به منابع طبیعی توزیع نهال در برنامه این اداره کل قرار دارد و در دولت یازدهم ۹۰۰ هزار اصله نهال در همدان تولید و توزیع شده است.
وی در ادامه کنترل بیش از ۴۲ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی از آفات و بیماریهای گیاهی، صیانت هفت هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای زاگرس، ایجاد ۶۰ کیلومتر کمربند سبز حفاظتی، جذب و ساماندهی بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ همیار طبیعت، تشکیل ۹ تعاونی فراگیر منابع طبیعی با بیش از ۸۴۵ عضو و اجرای طرح مدیریت مناطق بیابانی (ترسیب کربن) در سطح ۶۵هزار هکتار را از اقدامهای صورت گرفته در سه سال گذشته برشمرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری همدان گفت: بیش از ۹ هزار و ۸۶۸ هکتار عملیات آبخیز داری در حوزه های آبخیز این استان انجام شده است.
همتی اجرای طرح کاداستر در ۹۰۵ هزار هکتار از اراضی ملی، حفاظت خاک و عملیات آبخیزداری در بیش از چهار هزار و ۹۸۶ هکتار و ایجاد بانک اطلاعات زمین بیش از یک هزار و ۲۴۲پلاک ثبتی از دیگر اقدامهای منابع طبیعی همدان در سه سال گذشته بوده است.
استان همدان دارای ۹۰۵ هزار هکتار اراضی ملی است که بیش از ۴۲ هزار هکتار از آن جنگل های طبیعی، دست کاشت و اراضی جنگلی است.
۸۲۲ هزار هکتار اراضی ملی همدان به صورت مرتع است که از نظر پوشش گیاهی به سه درجه مرتع خوب متوسط و فقیر دسته بندی می شوند.