به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، فرماندار نهاوند در این مراسم با بیان اینکه این عارف بزرگ که در عصر عطار نیشابوری زندگی می کرده برای مردم معرفی نشده است افزود:وجود این عارف بزرگ که مدت زیادی در بغداد نیز تحصیل کرده نشان می دهد که شهرستان نهاوند در آن دوران دارای جایگاه علمی بوده و در اوج پیشرفت و ترقی قرار داشته است .
کریم حمیدوند با اعلام آمادگی خود برای معرفی هر چه بیشتر شخصیت عارف بزرگ قرن چهارم هجری گفت: برای معرفی هر چه علمی تر این عارف وارسته اگر همایشی ملی با فراخوان مقاله برگزار شود می تواند زوایای عرفانی و علمی او را بیشتر معرفی کند و هم موجب معرفی زوایای تاریخی شهرستان نهاوند در دوره های تاریخی گذشته باشد.
به گزارش ایرنا وی افزود: همان گونه که موقعیت طبیعی و آب و هوای خوب نهاوند از جمله موهبت های الهی این شهرستان هستند ، وجود این بزرگان نیز موهبت هایی هستند که علاوه بر تاثیرمعنوی بر مردم می تواند باعث رونق گردشگری شهرستان شود.
وی گفت: معرفی این بزرگان می تواند الگوی خوبی در زمینه مجاهدت علمی برای جوانان شهرستان باشد تا آنان بدانند که اینگونه افراد با امکانات آن زمان برای تحصیل حتی به بغداد که دارای فاصله زیادی بود می روند و در شرایط سختی تحصیل می کنند.
احمد بن محمد بن فضل معروف به ‘شیخ ابوالعباس نهاوندی’ یکی از برجسته ترین عرفای جهان اسلام و ایران به شمار می آید . تذکره نویسان او را از بزرگترین مشایخ صوفیه در نیمه دوم قرن چهارم هجری نوشته اند که در نهاوند به دنیا آمده و در همین شهر نیز از دنیا رفته است .
عطار نیشابوری او را ‘محتشم روزگار’ و ‘ کعبه فتوت’ خوانده است .
مقبره این عارف بزرگ در محله ای قدیمی به نام درب شیخ قرار دارد که تا کنون نماد و یا یادمانی برای او درست نشده است .
ساماندهی این مقبره اولین قدم برای توسعه و گسترش و معرفی بیشتر آن به مردم است .
شهرستان نهاوند از گذشته های دور دارای شخصیت های بزرگ علمی و عرفانی بوده که در دنیای اسلام معروف بوده اند که از جمله این افراد می توان به جنید نهاوندی معروف به جنید بغدادی ، شیخ علی اکبر نهاوندی ، شیخ محمد نهاوندی و دیگر بزرگان علمی اشاره کرد.