- پایگاه تحلیلی خبری صدای نهاوند - https://sedaynahavand.ir -

مالت نهاوند به کشورهای ترکیه و ارمنستان صادر می‌شود

مجتبی رضایی در گفتگو با پایگاه خبری صدای نهاوند اظهار داشت: کارخانه تولید مالت شهرستان نهاوند بزرگترین واحد تولید مالت در کشور با ظرفیت ۲۰ هزار تن در سال است که در سال ۱۳۹۳ به بهره‌برداری رسیده است. 

وی تصریح کرد: در جهت تأمین مواد اولیه تولید مالت، جوی اصلاح شده با ویژگیهای خاص که الزاما برای تولید کیفی محصولات می‌بایست تأمین شود با اقدامات مهم این شرکت از جمله هماهنگی با واحدهای کشاورزی و بهره‌گیری از تجربیات و دانش کارشناسان خبره در جهت بهبود کیفیت جو، بومی‌سازی شده است.

رضایی تاکید کرد: این کارخانه ضمن تأمین مالت موردنیاز  واحدهای صنایع غذایی و شرکتهای بزرگ تولیدکننده ماءالشعیر کشور، بطور مستمر در جهت ارتقاء کیفیت انواع مالت گندم و جو همکاری می‌کند و این امر باعث شده است که این شرکت جز مهمترین تأمین کننده مواد اولیه شرکتهای دیگر قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: این شرکت در حال حاضر برای ۸۵ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی داشته و در صورت استقرار صنایع جانبی از جمله ماءالشعیر تا پنج برابر ظرفیت تولید ایجاد اشتغال خواهد کرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند بیان کرد: برای احداث این کارخانه ۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن آورده سرمایه گذار و ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن تسهیلات بانکی بوده است.

وی افزود: کاشت جو یکی از پتانسیلهای شهرستان نهاوند بوده که از همین رو لازم است در سال اقتصاد مقاومتی با اقدام و عمل جدی از سوی نهادهای دولتی کشت این محصول توسعه یافته و با دریافت نمونههای جو مورد مصرف این کارخانه نسبت به تولید نمونه کشت اقدام کنند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند اظهار داشت: این شرکت در حال حاضر از صنایع تبدیلی واسطه در کشاورزی قلمداد می‌شود و در صورت تأمین سرمایه در گردش موردنیاز، امحال و تقسیط بدهی می‌تواند در رونق اقتصادی نهاوند مورد توجه قرار گیرد.

رضایی عنوان کرد: این شرکت که در بیش از ۱۴۰ هزار مترمربع از اراضی احداث شده است قابلیت ایجاد یک شهرک صنعتی خصوصی جهت استقرار سایر طرحهای تولیدی در گروه صنایع غذایی را داراست.

وی تاکید کرد: مالت تولید شده توسط کارخانه نهاوند به عنوان مواد اولیه تولید ماءالشعیر، مواد اولیه تولید شیرینی، انواع نوشیدنیها و صنایع داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند تصریح کرد: مالت تولید شده توسط این کارخانه به مصرف داخلی می‌رسد و توسط کارخانه جات و شرکتهای تولیدکننده ماءالشعیر خریداری می‌شود و کشورهای همجوار از جمله ترکیه و ارمنستان نیز برای خرید تولیدات این کارخانه اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی کارخانه تولید مالت نهاوند را یکی از فرصتهای اشتغالزایی نامید و افزود: امیدواریم که این طرح با دانش فنی جدید و با هدف قطع وابستگی انجام شده بتواند الگویی برای ایجاد فرصتهای شغلی مرتبط در استان و شهرستان باشد.

رضایی بیان کرد: طرحهای بزرگ صنعتی موجب ثبات اشتغال و افزایش سرانه درآمد منطقی می‌شوند که امید است با نگاه مثبت به طرحهای آموزش منطقه و پایش این ظرفیتها بتوانیم در توسعه اقتصادی شهرستان نهاوند گام برداریم.