به گزارش پایگاه خبری صدای نهاوند، محمدرضا همتی اظهار داشت: در صورت ظهور پیری زودرس، آفات و امراض نیز به درخت حمله کرده و موجب شیوع مرگ بلوط در منطقه زاگرس شده بگونه ای که هم اینک ۱۸۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط منطقه زاگرس از بین رفته است و یک میلیون هکتار نیز تحت تاثیر قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: استان همدان سهم کمی از جنگلهای بلوط منطقه زاگرس را در خود جای داده با این وجود در صورت تداوم افزایش دما احتمال بروز خطرات جدی برای جنگل بلوط نهاوند وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: بارش باران باعث فرسایش خاک، سیلاب ایجاد کرده و سیلاب خاک را شسته و رسوب ایجاد می کند بگونه ای که جای آب زلال، سیلاب و آب دارای رسوب و گل آلود وارد سدها می شود.
همتی اضافه کرد: ورود آنی و حجیم آب گل آلود به سدها و ته نشین شدن رسوبات موجود در آب، موجب پر شدن سدها از رسوبات و ایجاد فرسایش می شود.
وی بیان کرد: وضعیت فرسایش خاک در کشور بین هشت تا ۳۰ تن در هکتار است و بستگی به نوع زمین ، شیب دار بودن، جنس خاک و میزان بارش متفاوت است با این وجود آمار استان همدان در زمینه فرسایش خاک ، سالانه ۱۲ تن در هکتار است.
استان همدان دارای ۹۰۵ هزار هکتار اراضی ملی است که ۴۲ هزار و ۵۶۶ هکتار از آن شامل جنگلهای دست کاشت و طبیعی است.