- پایگاه تحلیلی خبری صدای نهاوند - https://sedaynahavand.ir -

پوستر “همایش بزرگ حمایت از کاوش معبد لائودیسه” در نهاوند رونمایی شد+تصاویر

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند، رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند در این مراسم اظهار داشت: در سال ۸۴ از او برای گمانه زنی در محله دوخواهران دعوت شد چون تا آن زمان هیچ اقدامی برای شناسایی محل لائودیسه انجام نشده بود تا اینکه ۵۲ گمانه آزمایشی در سال های ۸۴، ۹۰ و ۹۱ کاوش شد.

محسن جانجان معتقد است می توان محدوده امامزاده دوخواهران را به محل معبد لائودیسه نسبت داد به علاوه اینکه این امامزاده فاقد شجرنامه است و حتی نام این دو خواهر که گفته می شود از خواهران امام رضا(ع) هستند را کسی نمی داند. شاید بتوان بین امامزاده دوخواهران و کتیبه ارتباط برقرار کرد.

جانجان افزود: معبد لائودیسه یکی از آثار باستانی دوران سلوکیه است که در منطقه دوخواهران نهاوند واقع شده که در صورت کشف این معبد گردشگری شهر نهاوند متحول شده و این شهرستان در سطح ملی و جهانی مطرح میشود.

IMG_6115

وی بیان داشت: بر اساس کشف کتیبه ای به خط و زبان یونانی در سال ۱۳۲۲ شمسی و ترجمه آن به زبان فارسی مردم و مسوولان حساسیت زیادی برای کشف معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران که از محلات قدیمی نهاوند می باشد پیدا کردند .

رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند ادامه داد: این معبد را آنتیو خوس پادشاه سلوکی، در این شهر برای خواهر خود ملکه لائودیسه بنا کرده است. در حفاری‌هایی‌ که‌ در سال ‌۱۳۲۲ انجام شد کتیبه‌ای‌ به‌ خط‌ یونانی‌ پیدا شده‌ که‌ مربوط‌ به‌ آنتیو خوس‌ سوم‌ پادشاه‌ سلوکیی است. این کتیبه از دو قسمت متمایز تشکیل شده که قسمت اول نامه‌ای است از مندموس که فرمان شاه را به اهالی نهاوند ابلاغ و از آنان درخواست می‌کند تا فرمان وی را روی سنگی نقش کرده و در معبد اصلی شهر نصب کنند.

محسن جانجان اظهار داشت: قسمت دوم کتیبه مانند نامه آنتیو کوس سوم به مندموس بوده که به خاطر ملکه لائودیسه نگاشته و بنیانگذاری یکی از شعائر مذهبی را به ملکه یادآوریی می‌کند که ملکه به سمت کاهنه بزرگ از حقوق مسلم و مزایای ویژه حوزه حکومتی مندموس برخوردار شود.

در ادامه این مراسم مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی “همایش بزرگ حمایت از کاوش معبد لائودیسه” اظهار داشت: برای انتخاب طرح پوستر همیشه در کمپین چهار هزار نفری حمایت از کاوش معبد لائودیسه فراخوان اعلام شد که در نهایت ۹ طرح به کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی ارسال شد.

IMG_6127

حسین صادقی گفت: طرح های ارسالی به هئیت داوران همایش که اعضا آن معاون اداره کل میراث فرهنگی استان همدان، رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری نهاوند، مسئول تیم سایت معبد لائودیسه نهاوند و  دو نفر از باستان شناسان و تاریخ شناسان اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان همدان بودند ارسال و در نهایت پوستر پوریا سیف بعنوان، پوستر نهایی و منتخب همایش بزرگ لائودیسه انتخاب شد.

صادقی با بیان اینکه فرمانداری، شهرداری، میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمپین مردمی به همراه پایگاه خبری صدای نهاوند، روزنامه همدان پیام و ماهنامه فردای نهاوند برگزاری این همایش را بر عهده دارند، گفت: بعد از برگزاری مراسم رونمایی، تبلیغات محیطی و شهری “همایش بزرگ حمایت از کاوش معبد لائودیسه” در سطح شهرستان نهاوند و استان همدان آغاز می شود.

وی گفت: ما از مسوولان انتظار داریم که با توجه به اهمیت کشف این معبد که می تواند شهرستان نهاوند را صاحب یک برند کشوری و جهانی نموده و تحول بزرگی در گردشگری آن ایجاد نماید ، اعتبار لازم را برای ادامه کاوش به این شهرستان اختصاص دهند.