صدای نهاوند:
هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ ، ۷۲ تن از یاران امام (ره) در ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی، پرواز سرخ را تجربه کردند که شهید حیدری از نهاوند نیز این راه را برگزید.
بار دیگر هفت تیر سالروز شهادت ۷۲ تن از یاران باوفای امام(ره) به دست کوردلان منحرف فرا رسید تا داغ جانگداز این شهدا رنگ فراق را معنایی دوباره ببخشد.
شهدای هفتم تیر و…..
در رأس آنها شهید بهشتی ذخیره و گنجینه نظام و انقلاب اسلامی هستند که هیچگاه غم از دست دادن این بزرگان از اذهان ملت شهیدپرور ایران اسلامی رخت فراموشی برنمیبندد.
شهدای هفتم تیر به لحاظ شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی سهم عمده و بزرگی دارند و شهادت آنها بهقدری سخت و دردناک بود که حضرت امام (ره) از واقعه هفت تیر و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانش به عنوان واقعه کربلا و قیام امام حسین (ع) یاد کردند.
اما شهید آیتالله محمدعلی حیدری از عالمان و بزرگان غرب کشور و استان همدان نیز در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ پرواز سرخ را به همراه دیگر یاران خود تجربه کرد و به دیار حق شتافت.
شهید محمدعلی حیدری در سال ۱۳۱۵ شمسی در قم، شهر خون و قیام به دنیا آمد.
در دوران کودکی قرآن کریم را نزد پدر آموخت و پس از گذراندن مقطع ابتدایی در سن ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد.
علاقه شدید او به درس و بحث و مطالعه به حدی بود که لحظهای از کتاب، بحث و تحقیق غافل نبود و در سن ۳۰ سالگی توانست به مقام مرجعیت برسد و از محضر بزرگانی همچون آیتالله بروجردی، حضرت امام خمینی(ره) و آیتالله اراکی در علوم اسلامی بهرهمند شود.
شهید حیدری از یاران و یادگاران صدیق حضرت امام خمینی(ره) در دوران سخت خفقان رژیم ستمشاهی و بعد از انقلاب بود که نقش ارزشمندی در روشنگری، ولایتمداری و بصیرتافزایی در آن دوران برعهده داشت.
نهتنها مردم نهاوند بلکه مردم غرب کشور در قبل و بعد از انقلاب به شهید حیدری عشق و علاقه بسیاری داشتند زیرا بیشتر امور این شهرستان با مدیریت ایشان صورت میگرفت.
شهید حیدری بهعنوان نخستین نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی و نخستین امام جمعه این شهرستان یکی از عالمان برجسته و دانشمند بود که در مبارزات انقلابی مردم بر ضد نظام سلطنتی نیز نقش محوری و کلیدی داشت.
این شهید بزرگوار راه بهرهگیری از علوم را طی کرد و در غرب کشور به نمایندگی از امام(ره) اثرگذاری بسیار زیادی داشت، در آخرین سالهای عمر خود نماینده مردم نهاوند در مجلس بود که سرانجام با شهادت، از این دنیای فانی به دیار باقی رخت بربست.
[2]
شهدا باید در یادها بمانند
نماینده ولی فقیه در همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس به ابعاد شخصیتی شهید آیتالله حیدری از شهدای ۷۲ تن اشاره کرد و گفت: شهید حیدری با نقش مبارزاتی و انقلابی خود در غرب کشور اثرگذار بود و در نهایت در این راه به شهادت برسد.
آیتالله غیاثالدین طهمحمدی بیان کرد: با توجه به صحبتهای مقام معظم رهبری زنده نگاهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست که بر این اساس باید نام، راه، ایده، هدف، ایمان و والاییهای شهدا را همواره گوشزد کرد.
وی با بیان اینکه شهید حیدری از یاران امام راحل و همراه شهدایی چون شهید قدوسی، شهید آیتالله مدنی و شهید مفتح بود، افزود: وظیفه و تکلیف جامعه کنونی بر این است که با برگزاری بزرگداشت این شخصیتها ضمن زنده نگه داشتن یاد، خاطره آنان را بازگو و یادآوری کنند.
نماینده ولی فقیه در همدان با تأکید بر اینکه باید درسهای این شخصیتهای بزرگ در طول تاریخ زنده بماند، افزود: جوانان باید با الگوبرداری از زندگی این بزرگان راه سعادت را برگزینند.
وی با بیان اینکه شهدا باید در یادها بمانند، تصریح کرد: باید تاریخ الگوها و آرمانهای این شهدای بزرگ را به خوبی ثبت کند تا ضمن انتقال به نسلهای آینده از آن بهرهمند شوند.
*نهاوند از فقدان شهادت آیتالله حیدری لطمه خورد
امام جمعه نهاوند نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس، از برگزاری یادواره شهید آیتالله حیدری در نهاوند خبر داد و گفت: در هفتم تیرماه و در سالروز شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن، یادواره شهید حیدری از شهدای ۷۲ تن در مسجد شهید حیدری برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام عباسعلی مغیثی با بیان اینکه مراسم یادبود این شهید بزرگوار هر ساله برگزار میشود، بیان کرد: این مراسم ساعت ۱۰ تا ۱۲ در جوار مزار شهید واقع در مسجد شهید حیدری برگزار میشود.
وی تصریح کرد: دو روز پیش هم علاوه بر غبارروبی گلزار شهدا از سوی بنیاد شهید و دادگستری، مراسم یادبودی همزمان با نماز جمعه به همین مناسبت برگزار شد.
امام جمعه نهاوند با اشاره به مرمت مزار شهید آیتالله حیدری با اعبتار ۱۲۰ میلیون تومان خاطرنشان کرد: رونمایی از مزار این شهید نیز امروز همزمان با مراسم یادبود در مسجد شهید حیدری صورت میگیرد.
وی در ادامه به ابعاد شخصیتی این شهید بزرگوار پرداخت و گفت: شهید حیدری از شاگردان بارز امام خمینی (ره) بود به طوری که مرکز ثقل انقلاب و معرفی امام (ره) در غرب کشور در نهاوند به شمار میرفت.
مغیثی تصریح کرد: دلیل اصلی اینکه نهاوند مرکز ثقل نشر ابعاد انقلاب و امام (ره) بود، به خاطر وجود شخصیتهای برجستهای چون شهید آیتالله قدوسی، شهید آیتالله حیدری و گروه ابوذر بود که اینها شخصیتهای بارز دوران امام بودند.
وی با بیان اینکه با شهادت آیتالله حیدری در جمع ۷۲ تن لطمه شدیدی به نهاوند وارد شد، افزود: شهید آیتالله حیدری هم نماینده مجلس و هم امام جمعه نهاوند بودند و در دستگاه قضا نیز فعال بود که با فقدان وی نهاوند نیز ضربه دید.
امام جمعه نهاوند برگزاری چنین مراسماتی برای شهدا را موجب فزونی عزت ایران و ایرانی دانست و گفت: مردم ایران با تأسی از قیام سرخ عاشورا برای دفاع از اسلام، دین و اهل بیت(ع) شهادت را سعادت میدانند.
*شهید آیتالله حیدری نمونه و الگوی جوانان نهاوندی است
فرماندار نهاوند نیز با بیان اینکه به مناسبت هفته قوه قضائیه برنامههای متنوعی در شهرستان نهاوند برگزار خواهد شد، اظهار کرد: بزرگداشت یاد و خاطره شهدای هفت تیر سال ۱۳۶۰ طی این هفته در دستور کار است.
مهرداد نادریفر با بیان اینکه مراسم یادبود شهید آیتالله حیدری با سخنرانی امام جمعه نهاوند همراه خواهد بود، بیان کرد: حجتالاسلام مغیثی به بیان خصوصیات این شخصیت بزرگ در جمع مردم نهاوند خواهد پرداخت.
وی با بیان اینکه نهاوند در گذشته مهد تربیت شخصیتهای گرانقدر بوده است، افزود: شخصیت تربیتی شهید آیتالله حیدری نمونه و الگوی جوانان نهاوندی است.
امام جمعه نهاوند گفت: علاقه شدید این شهید گرانقدر به بحث، تحقیق و مطالعه به حدی بوده که لحظهای از بحث و تفحص غافل نمیشد که جوانان ما نیز باید از چنین شخصیتی الگوپذیری کنند.
وی افزود: انفجار بمب در دفتر حزب جمهوری اسلامی در سال ۶۰ توسط منافقین، منجر به شهادت ۷۲ نفر از اعضای این حزب شد که شهید آیتالله حیدری یکی از این شهدا بود.
شهیدحیدری را باید یک روحانی وارسته خواند که تمام زندگی خود را وقف ترویج دین اسلام و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی کرد، شهیدی که باید همواره راه سرخش را ادامه داد تا رسیدن به روزهای سبز موعود….